Γενική συνέλευση για την παραλία του Καρτερού και την ένταξή της στο ΤΑΙΠΕΔ συγκαλεί η Κίνηση Καρτερού - Γουρνών SOSτε τις παραλίες την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, στο Ξενία Καρτερού.

Στο κάλεσμά τους, τα μέλη της κίνησης αναφέρουν: «Από την δεκαετία του '90 και μετά η παραλία συνεχώς υποβαθμίζεται με ευθύνη των δήμων και των κεντρικών κυβερνήσεων, με προφανή πολιτική πρόθεση την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της. Από τα μέσα Μαΐου 2014 το ΤΑΙΠΕΔ την “έβγαλε στο σφυρί” μαζί με άλλες παραλίες στην υπόλοιπη χώρα με δικαιολογία την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Ωστόσο, ακόμη και αν πουληθούν όλες οι παραλίες δεν θα μειωθεί το χρέος. Η απομείωση του δεν πρόκειται να φτάσει ούτε στο 1% του δημοσίου χρέους της χώρας. Στην πραγματικότητα θέλουν να ξεπουλήσουν την περιοχή, με τους ευνοϊκότερους όρους για τον επιχειρηματία, που θα την αγοράσει. Αυτό επιχειρείται εξάλλου και στο παράλληλο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, όπου αποχαρακτηρίζονται ως “αιγιαλός” μεγάλα τμήματά του με πρόσχημα την ανάπτυξη και ανοίγει ο δρόμος για την επέλαση των "επενδυτών".

Η Κίνηση Καρτερού - Γουρνών SOSτε τις παραλίες δημιουργήθηκε μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού σε συνέλευση με στόχο τη διάσωση της παραλίας του Καρτερού, και είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο που αγωνιά για την τύχη της παραλίας Καρτερού και ενδιαφέρεται να συμμετάσχει».