Ο ΟΦΗ είχε χτυπήσει την πόρτα του εμβληματικού αρχηγού της Εθνικής ομάδας και πριν από δυο χρόνια, αλλά η προσπάθεια του είχε πέσει στο κενό αφού η πρόταση της Φούλαμ έδωσε την ευκαιρία στον παίκτη να μετακομίσει στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ και μέσω αυτών την επιστροφή του στην εθνική για το Μουντιάλ. Η ομάδα του Ηρακλείου φαίνεται ότι δεν έβγαλε ποτέ από το μυαλό της τον Καραγκούνη και έρχεται σήμερα δυο χρόνια μετά να κάνει νέα κρούση ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα στεθεί πιο τυχερή.
Στον ΟΦΗ από την στιγμή που ναυάγησε η επιστροφή του έμπειρου παίκτη στον Παναθηναϊκό, κινήθηκαν και προσέγγισαν άμεσα τον εκπρόσωπο του παίκτη, δείχνοντάς του το πόσο τον θέλουν στην ομάδα. Η απάντηση της πλευράς του παίκτη άφησε ελπίδες, καθώς ο Καραγκούνης ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι το εξωτερικό και αν τελικά δεν βρει κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί, τότε θα κοιτάξει με ενδιαφέρον την περίπτωση του ΟΦΗ που προς το παρόν δείχνει να είναι και η μοναδική από την Ελλάδα.
Ο Καραγκούνης βλέπει την αγάπη που του δείχνουν στον ΟΦΗ, κάτι που για τον ίδιο παίζει εξαιρετικά σημαντικό λόγο και αν τελικά δεν βρει κάτι καλό στην Ευρώπη, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Ελλάδα και στο Γεντί Κουλέ την μεγάλη καριέρα του. Στον ΟΦΗ κρατάνε χαμηλούς τόνους για το θέμα σεβόμενοι την επιθυμία του παίκτη να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για μια ακόμα (τελευταία) μεταγραφή του στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καραγκούνης αναζητά την επόμενη ομάδα του σε Αγγλία, Ισπανία ενώ προτάσεις φέρεται να έχει από Αμερική και Αυστραλία.
Έχοντας ήδη αποχαιρετήσει την εθνική ομάδα αυτό που θέλει ο Έλληνας άσος είναι να παίξει ένα χρόνο ακόμα και στην συνέχεια να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αφού δεν έγινε αυτό στον Παναθηναϊκό δεν αποκλείεται να γίνει στον ΟΦΗ. Ο Καραγκούνης άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε τους δεσμούς φιλίας που τον συνδέουν με το νησί και αυτό ίσως να παίξει ρόλο στην τελική του απόφαση.
Κοντά σε τρεις παίκτες
Πέρα από την υπόθεση Καραγκούνη που προέκυψε εκτάκτως στον ΟΦΗ έχουν ξεκάθαρους μεταγραφικούς στόχους και προχωρούν για την υλοποίηση τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται κοντά στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών με τις ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες. Ο Μάνθος Πουλινάκης βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και το ταξίδι του ίσως να μην είναι άσχετο με τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας. Ο ΟΦΗ βρίσκεται κοντά στον Καστίγιο ενώ έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για τον Μονακέλο και έναν ακόμα παίκτη που αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Για τον τελευταίο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι νεαρός σε ηλικία, πολύ εξελίξμος και ότι θα αποκτηθεί ως δανεικός.
Στο μεταξύ από χθες συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία και ο Ζόρο. Με την επιστροφή του ο Γκατούζο έχει πλέον όλους τους παίκτες στην διάθεση του και θα κληθεί να αποφασίσει σύντομα ποιοι θα κοπούν από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει στην Ολλανδία και ποιοι από τους νεαρούς θα ακολουθήσουν θέτοντας παράλληλα υποψηφιότητα για να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο.
• Από την ομάδα Κ20 του ΟΦΗ αποκτήθηκε ο Πέτρος Καμπόσος που αγωνιζόταν στη Λέρο.