Παρουσία περίπου 150 φίλων της ομάδας, του μεγαλομετόχου Δημήτρη Παπουτσάκη, του προέδρου Γιάννη Δασκαλάκη και σύσσωμης της διοίκησης, ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του Εργοτέλη για τη νέα περίοδο με νέα πρόσωπα από την μια τον Χουάν Φεράντο και από την άλλη τους Τόμας Τσέρνι και Μέγι με τον δεύτερο να υπογράφει χθες για δυο χρόνια και να ανακοινώνεται επίσημα αποτελώντας την δεύτερη χρονικά μεταγραφή για τους “κιτρινόμαυρους”.
Οι “κιτρινόμαυροι” ξεκίνησαν με όνειρα και με προσδοκίες την νέα σεζόν αλλά και με πολλές απουσίες μετά την αποχώρηση βασικών παικτών από την περσινή ομάδα και εστιάζουν στην μεταγραφική τους ενίσχυση που όπως είπε ο Φεράντο θα περιλαμβάνει ένα παίκτη σε κάθε θέση.
Ο 33χρονος Ισπανός αναφερόμενος στα μεταγραφικά είπε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον Σταύρο Λαμπράκη και ότι από κοινού με τη διοίκηση σχεδιάζουν την ομάδα της επόμενης περιόδου. Ο νέος προπονητής του Εργοτέλη δήλωσε ότι: «Έχω αποκομίσει πολύ καλές εντυπώσεις από τις πρώτες μέρες στην ομάδα. Έχω πολύ όρεξη για δουλειά και θα προσπαθήσουμε μεσα από αυτή να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που θα απολαμβάνει το ποδόσφαιρο».
Στην “πρώτη” έδωσε το “παρών” και ο Χουάν Αλμπέρτο Αντρέου Αλβαράδο (Μέγι) ο οποίος ανήκει και τυπικά από χθες το μεσημέρι στον Εργοτέλη υπογράφοντας συμβόλαιο για δυο χρόνια.
 Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Μέγι, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που θα αγωνιστώ στον Εργοτέλη, μια ομάδα που μεγαλώνει και μου αρέσει το πρότζεκτ που έχουν οι άνθρωποί της. 
Επίσης μου αρέσει ότι στην Ελλάδα όλοι είναι πολύ παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, όπως και εγώ, και αισθάνομαι πολύ καλά που θα αγωνιστώ εδώ». Μιλώντας χθες το απόγευμα στους δημοσιογράφους στην “πρώτη” του Εργοτέλη πρόσθεσε ότι βασικό ρόλο στην απόφαση του να έρθει έπαιξε το γεγονός της παρουσίας του Φεράντο με τον οποίο συνεργάστηκε πέρυσι στην Σέριφ: “Είναι ένας προπονητής με μοντέρνα φιλοσοφία και είναι ωραίο να συνεργάζεσαι μαζί του. Επίσης το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι ανταγωνιστικό, μου έχουν μιλήσει συμπατριώτες μου με τα καλύτερα λόγια”.
Το άλλο μεταγραφικό απόκτημα Τόμας Τσέρνι τόνισε στις δηλώσεις του ότι: “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Εργοτέλη. Το Ηράκλειο είναι ένα ωραίο μέρος με φιλόξενους ανθρώπους και η παρουσία μου εδώ αποτελεί βήμα για την καριέρα μου”.
Από την χθεσινή “πρώτη” απουσίαζε ο Καρντόσο το μέλλον του οποίου είναι αβέβαιο στους κιτρινόμαυρους ενώ παρόντες ήταν οι επαγγελματίες:
Καβουσάκης, Δερμιτζάκης, Τσέρνι, Γιοβάνοβιτς, Παντελάκης, Πίτσος, Κασαπάκης, Κοζορώνης, Κοιλιάρας, Κούτρης, Ρομάνο, Χαντί, Κουιρουκίδης, Μπαμ Μπαμ, Ρέντζας, Χρυσοφάκης, Άλα, Μπουρσέλης, Δωματάς, Λουμπάκης και Ευαγγέλου.
Παράλληλα στην προπόνηση συμμετείχαν και πέντε ποδοσφαιριστές από την ομάδα Κ20 του Εργοτέλη που ήταν οι Νοκάζ, Σκούφος, Γενιτσαρίδης, Χανιωτάκης και Δασκαλάκης.
Στην σημερινή προπόνηση αναμένεται να δώσει το “παρών” και ο Επιτάσιο ο οποίος θα δοκιμαστεί από τον Εργοτέλη.