Μειώνουν ξανά το ποσοστό κέρδους στους φαρμακοποιούς

Μειώνεται ξανά το κέρδος των φαρμακοποιών σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους των συλλόγων το Σάββατο για να συζητήσουν τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας.

O υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η χώρα είχε αναλάβει τη μνημονιακή δέσμευση για τη μείωση του ποσοστού κέρδους από το 23% στο 15%, καθώς και ότι η τρόικα είναι ενήμερη και σύμφωνη με την υπουργική απόφαση.

Στα φάρμακα υψηλού κόστους, το ποσοστό κέρδους εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 3%.

ΠΦΣ: “Αδυνατούμε να σηκώσουμε το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης”

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ αναφέρει ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας που συνίσταται:

• Στην χρηματοδότηση των φαρμακευτικών δαπανών υγείας, με την οικονομική αιμορραγία τους

• Στην επιπλέον εργασία τους (αργίες, διανυκτερεύσεις κλπ) χωρίς αμοιβή

• Στην δωρεάν παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες , σε αντίθεση με όσα ισχύουν στην Ε.Ε.

• Στην καθυστέρηση εξόφλησης των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, που χρονολογούνται από το 2011

• Στην συνέχιση της εξυπηρέτησης του κοινού κατά τις εφημερίες , παρά την απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

“Περιμέναμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα που να διορθώνουν τις υπερβολές σε βάρος των φαρμακείων και όχι μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη υπάρχουσα τραγική κατάσταση.

Τα φαρμακεία κλείνουν και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει αποφάσεις σε βάρος τους και σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών”, δήλωσε ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.