Με προκήρυξή της η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Το αυτοκίνητο, το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες, βρισκόταν σταθμευμένο στον δρόμο έξω από την κατοικία του στελέχους της ελληνικής πρεσβείας στην περιοχή Βίλμερσντορφ και καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο κοντά στον στόχο της επίθεσης.

Οπως μετέδωσε η Deutsche Welle στην προκήρυξη που είναι γραμμένη στα γερμανικά και αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Διαδίκτυο, η οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών» αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του έλληνα προξένου Άρη Ραδιόπουλου στις 2 τα ξημερώματα.

Οπως είπε ο κ. Ραδιόπουλος στη Deutsche Welle, το αυτοκίνητο του, αλλά και ένα δεύτερο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την κατοικία του στην περιοχή Βίλμερσντορφ καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η προκήρυξη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, φέρει τον τίτλο «Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή».

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, «στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο». Αφού κατάφεραν τα «σκυλιά του συστήματος», όπως αποκαλείται η αστυνομία, «να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων», εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της Deutsche Welle εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου δήλωσε πως το τμήμα της αστυνομίας που είναι αρμόδιο για ποινικές πράξεις με πολιτικό κίνητρο (Staatsschutz) αποδίδει εξαιρετική βαρύτητα στην ανακοίνωση της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών». Όπως διευκρινίζει, και στις δύο άλλες περιπτώσεις εμπρησμού αυτοκινήτων Eλλήνων διπλωματών στη γερμανική πρωτεύουσα είχαν δημοσιευθεί προκηρύξεις οργανώσεων, με τις οποίες αναλάμβαναν την ευθύνη, που δεν ήταν όμως οι «Πυρήνες». Η πρώτη επίθεση έγινε τον Οκτώβριο του 2012 και αφορούσε το αυτοκίνητο του ακολούθου Άμυνας ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε φέτος το Πάσχα και είχε ως στόχο το αυτοκίνητο της υπεύθυνης του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα ήταν σταθμευμένα κοντά στις κατοικίες των διπλωματών.