Με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας που ανακοινώθηκε κι επίσημα για τις 5/7, η διοίκηση του ΟΦΗ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας, έτσι ώστε οι μεταγραφικές εκκρεμότητες να ελαχιστοποιηθούν.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο για να επικυρώσει την προφορική συμφωνία για έναν –πιθανότατα- χρόνο, καλύπτοντας έτσι μια από τις πιο βασικές ανάγκες ενίσχυσης του τοπικού συγκροτήματος.

Από κει και πέρα, μια ακόμα περίπτωση που «παίζει» δυνατά από την εγχώρια αγορά, είναι αυτή του Αχιλλέα Σαρακατσάνου. Με τον 31χρονο στόπερ που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Πανθρακικό, έγινε μια πρώτη κουβέντα και φαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία. Ο Σαρακατσάνος είχε φέτος μια καλή σεζόν με την ομάδα της Κομοτηνής (22 συμμετοχές) ενώ στη μεγάλη κατηγορία έχει αγωνιστεί επίσης με τη φανέλα του Ηρακλή (2008-2010).

Ουσιαστικά ο Σαρακατσάνος προορίζεται για εναλλακτική λύση στο κέντρο της άμυνας, δεδομένης της παρουσίας των Τριποτσέρη, Ζόρο που είχαν φέτος μια καταπληκτική συνεργασία.

Υπάρχουν ασφαλώς και οι νεαροί διεθνείς Δαμιανάκης, Φαζός που θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τον Γκατούζο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης έχει δρομολογήσει εξάλλου αρκετές περιπτώσεις που έχουν φυσικά την έγκριση του Ιταλού τεχνικού. Το μεγάλο στοίχημα πάντως για τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου φαίνεται πως είναι ο επιτελικός μέσος, για τον οποίο δεν λέει λεπτομέρειες ούτε σε στενούς συνεργάτες του στην ΠΑΕ, ακριβώς επειδή πρόκειται για εξαιρετική και συνάμα δύσκολη περίπτωση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Δεν αποκλείεται η αποκάλυψη του εν λόγω ονόματος να συμπέσει χρονικά με την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας που πήρε αναβολή λίγων ημερών εξαιτίας του προβλήματος που υπήρξε με το Γεντί Κουλέ.

Ελεύθερος ο Μπούρμπος

Ελεύθερος έμεινε όπως αναμενόταν ο Χρήστος Μπούρμπος από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και μετά από 5 χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ αποτελεί και τυπικά παρελθόν.

Στον 31χρονο αμυντικό επιδικάστηκε το ποσό της τάξης των 309.000 ευρώ, με τον ΟΦΗ πάντως έχει το δικαίωμα εντός 10 ημερών να ασκήσει έφεση για την απόφαση.

Ο Μπούρμπος φυσικά έχει το δικαίωμα να επισημοποιήσει την συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αθήνα, ο πρώην (πλέον) αρχηγός του ΟΦΗ θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των “πρασίνων”.