Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στα μεταγραφικά ζητήματα του Εργοτέλη θα σηματοδοτήσει –αρχικά- η σημερινή επιστροφή του Σταύρου Λαμπράκη από τη Βραζιλία και η προγραμματισμένη για τις 3/7 άφιξη του Χουάν Φεράντο.

Η πολυήμερη απουσία του τεχνικού διευθυντή της ομάδας από το Ηράκλειο ήταν λογικό να «παγώσει» τις εξελίξεις, ωστόσο όπως γράψαμε και χθες στις αποσκευές του υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για Βραζιλιάνους παίκτες που θα έρθουν για δοκιμή.

Οι περιπτώσεις αυτές θα συζητηθούν στο μίτινγκ που θα γίνει αύριο με τους διοικούντες, μαζί φυσικά με τις προτάσεις του Φεράντο κυρίως για Ισπανούς παίκτες. Λεπτομέρειες φυσικά είναι προς το παρόν αδύνατο να αποκαλυφθούν ωστόσο φαίνεται πως τα πρώτα «χτυπήματα» του Εργοτέλη στο μεταγραφικό παζάρι θα είναι από την ξένη αγορά. Οι «κιτρινόμαυροι» θα καλύψουν αρκετές κενές θέσεις στο ρόστερ τους με ξένους παίκτες αλλά οπωσδήποτε θα αφήσουν χώρο και για Έλληνες που είναι πάντα απαραίτητοι. Ένας από αυτούς ίσως να είναι ο Κώστας Καπετάνος, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ήρθε στο Ηράκλειο για συζητήσεις με τους “κιτρινόμαυρους”. Ο 30χρονος μέσος βοήθησε φέτος τον Ολυμπιακό Β. να πρωταγωνιστήσει στη Βʼ Εθνική (30 συμμετοχές, 6 γκολ), ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια έπαιξε στον Άρη.

Σε εκκρεμότητα πάντα βρίσκονται και τα θέματα των Καρντόσο, Μπαντιμπαγκά. Ο Αργεντινός μέσος θα κληθεί σύντομα να ενεργοποιήσει την προφορική συμφωνία για ανανέωση. Αν δεν το πράξει, ο Εργοτέλης θα κινηθεί για τον αντικαταστάτη του, την ώρα που παραμένει ανοιχτή η παράταση δανεισμού του Ιμπραϊμ από τον Ολυμπιακό.

Περισσότερο σύνθετη είναι ως γνωστόν η υπόθεση του Μπαντιμπαγκά, με τον Βέλγο να «αποκρούει» προς το παρόν τις πιέσεις που δέχεται για παραμονή στο Ηράκλειο. Το γεγονός όμως ότι δεν έχει εκφραστεί ακόμα επίσημο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκή ομάδα για την απόκτησή του, διατηρεί μια σχετική αισιοδοξία στους κόλπους του Εργοτέλη.