Ενα βιβλίο με αποκαλύψεις για τους έρωτες του Ολάντ

Το «κουβάρι» με το κρυφό ειδύλλιο του Φρανσουά Ολάντ και της Ζουλί Γκαγιέ ξετυλίγει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ίβ Αζερουάλ, στο βιβλίο του υπό τον τίτλο: «Passions d' Etat», που κυκλοφορεί σήμερα στη Γαλλία και αναμένεται να φέρει αναμπουμπούλα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι αναγνώστες του βιβλίου θα μπορούν να πληροφορηθούν για το πότε και πού γνωρίστηκαν οι δυο τους, την «προξενήτρα» που τους έφερε κοντά, αλλά και το πότε η σχέση τους απέκτησε ερωτικό χαρακτήρα. Ο Γάλλος συγγραφέας, Ιβ Αζερουάλ, ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η Βαλερί Τριερβελέρ, όχι απλά είχε «μυριστεί» τα νυχτοπερπατήματα του εραστή της και προέδρου της Γαλλίας, αλλά προσπάθησε να διαλύσει τη σχέση του με την Γκαγιέ ακόμα και όταν στο Παρίσι κυκλοφορούσαν απλά φήμες ότι ο Ολάντ την απατά.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Closer», ο Φρανσουά Ολάντ θα επισημοποιήσει τη σχέση του με την Γαλλίδα ηθοποιό τον Αύγουστο. «Θα παντρευτεί τη Γκαγιέ;», αναρωτιέται το σκανδαλοθηρικό περιοδικό, το οποίο πρώτο είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο την κρυφή σχέση του Ολάντ με τη Γαλλίδα ηθοποιό προκαλώντας πολιτικό σεισμό στη Γαλλία αλλά και την ταπεινωτική αποχώρηση της Βαλερί από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ένα είναι σίγουρο, υποστηρίζει το επίμαχο βιβλίο. Η Γκαγιέ δεν μπορεί απλά να έχει τον τίτλο της επίσημης ερωμένης αφού είναι μητέρα δύο παιδιών αλλά και καταξιωμένη ηθοποιός στην πατρίδα της.

Η απάντηση αναφορικά με τον τίτλο της θα δοθεί λίαν συντόμως, τον Αύγουστο, όπως εξάλλου υποστηρίζει και ο Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ίβ Αζερουάλ. Οταν οι συμπολίτες του θα απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά μπανάκια τους, ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει στο γαλλικό λαό ότι επισημοποιεί τη σχέση του με την κρυφή αγάπη του διευκρινίζοντας τον τίτλο που θα αποδοθεί στη γυναίκα που θα τον συνοδεύει χωρίς πλέον να κρύβεται.

Η... ΡΟΥΚΕΤΑ

Δεν το λέω εγώ, αλλά το “σαμαρικό” ANTINEWS που δίνει τα... ρέστα του το τελευταίο διάστημα.

“Νέα Ελλάδα με υλικά κατεδαφίσεως δεν κτίζεται!”

Αυτή είναι η τελευταία, χθεσινοβραδινή “ρουκέτα” προς το Μαξίμου!

ΨΑΧΝΕΙ...

Ψάχνει ο Βενιζέλος να μάθει αν αληθεύει η πληροφορία ότι το Μαξίμου τον έκοψε από τη φωτογραφία που φαινόταν στην υποδοχή προχθές του Αζέρου προέδρου.

Ως... συναρχηγός ήθελε να φαίνεται κι αυτός...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Σοβαρά ερωτηματικά για το λόγο που είχε η κυβέρνηση να κλείσει άρον άρον τη Βουλή προκύπτουν μετά την αποκάλυψη ότι δικογραφία για τα υποβρύχια εστάλη από τους εισαγγελείς μία ημέρα πριν το κλείσιμο του κοινοβουλίου για καλοκαιρινές διακοπές.

Ωστόσο, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή την 4η Ιουνίου 2014, ημέρα κατά την οποία η Ολομέλεια έκλεισε με απόφαση της κυβέρνησης, προκειμένου να περάσει σε θερινά τμήματα.

Ετσι, όλες οι πιθανές ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου -άρα και των ενδεχόμενων ευθυνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δικογραφία- έχουν παραγραφεί!

Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΑΡΧΙΣΑΝ

Το σημείωσα από χθες ότι με το βλέμμα στις κάλπες και όχι στη... σωτηρία της χώρας αρχίζει η φιλολαϊκή επίθεση. Πρώτο βήμα η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω τι έγινε με την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των καυσίμων στα διυλιστήρια;

Ασφαλώς δεν μπήκε, αλλά γιατί; Ποιον φοβήθηκαν;

ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Ναι, θα βγούμε στις αγορές τώρα που κι αυτές “ψάχνονται” για να δώσουν χρήμα (έχουν πέσει και τα επιτόκια). Θα τα πάρουμε με ομόλογα αντί για έντοκα γραμμάτια αλλά την τρόικα δεν την γλυτώνουμε.

Μας έχουν στο χέρι (υπενθυμίζω) με αφορμή το χρέος.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η πρώτη τελεσίδικη απόφαση δικαίωσης συμβασιούχων stage εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολήθηκαν στον ΟΑΕΔ μόνο μέσω των προγραμμάτων stage από το έτος 2005 και εντεύθεν, στην πραγματικότητα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα και η νομική μορφή της εργασιακής σχέσης που τους συνδέει είναι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου από την αρχική ημερομηνία πρόσληψης του καθενός και με αυτό το καθεστώς υποχρεώνεται ο ΟΑΕΔ να τους απασχολεί πλέον ως υπαλλήλους του.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μια ασυνήθιστη εικόνα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στη πλατεία Συντάγματος χθες το απόγευμα.

Κινέζοι και Ελληνες, περίπου 10-15 άτομα, έκαναν γιόγκα “μια ανάσα” από το ελληνικό κοινοβούλιο, ως μέσο διαμαρτυρίας για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, εν όψει και της σημερινής επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Οι ακτιβιστές που βρέθηκαν στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας είναι μέλη της Ελληνικής Ένωσης Φάλουν Ντάφα.

ΑΝ...

Θα κλάψουν πολλές... μανούλες αν μιλήσει ο εργολάβος από τη Ρογδιά που κατηγορείται για τα πλαστά τιμολόγια. Και βέβαια εδώ που έφτασε το θέμα, δεν έχει άλλο δρόμο από το να πει πώς και σε ποιους έπεσε θύμα.

ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑ!

Κι αυτό από τ’ άγραφα...

Ο ηγέτης της εκκλησίας της Ρουμανίας προκάλεσε σάλο με την πράξη του να προχωρήσει σε αγιασμό με τη χρήση... μπατανόβουρτσας στα εγκαίνια τηλεοπτικών στούντιο στο Βουκουρέστι.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ είχε βουτήξει νωρίτερα σε αγιασμένο λάδι το ρολό με το οποίο πέρασε τις εγκαταστάσεις των γραφείων τηλεοπτικού στούντιο;

Οι φωτογραφίες με την κίνηση αυτή του προκαθήμενου της Ρουμανικής εκκλησίας έγιναν, όπως ήταν φυσικό, αυτόματα viral στα social media.

Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας είπε αργότερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πατριάρχης Δανιήλ χρησιμοποιεί την «ράβδο αγιασμού», ένα από μια σειρά εργαλεία της δουλειάς του, μιας και βοηθά να αγιάζει δωμάτια με ψηλούς τοίχους και οροφές που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να φτάσει.

“Εναι” κι αυτό ρε παιδιά...

ΝΕΟΣ

Με διάταγμά του ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε νέο πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα τον έως σήμερα διευθυντή της αρμόδιας και για τη χώρα μας, 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Μάσλοφ (από τα τσακάλια της διπλωματίας όπως λέγεται). Το σχετικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ με άλλο προεδρικό διάταγμα ο Ρώσος Πρόεδρος απάλλαξε από τις αρμοδιότητές του τον έως σήμερα πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Ασυγκράτητος ο Πάγκαλος! Χθες πρότεινε να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι!

Κατακαλόκαιρο ή από τον Οκτώβρη Θοδωρή;

Η ΕΝΣΤΑΣΗ

Η πρώτη ένσταση κατά των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014, κατατέθηκε στο Εκλογοδικείο και είναι από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γεώργιο Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στρέφεται κατά της Χρυσής Αυγής και του ευρωβουλευτή της Γεώργιου Επιτήδειου.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητάει να του δοθεί μια έδρα από τις τρεις έδρες που έχει η Χρυσή Αυγή και ειδικά η τρίτη, αυτή που κατέχει ο Γεώργιος Επιτήδειος.

Για να δούμε τι θα πετύχει αυτός ο κεραμιδόγατος της πολιτικής...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Βαρυσήμαντο μήνυμα έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην επτάλεπτη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνοντας επί της ουσίας πως «θα πρέπει να αποφύγουμε το ιστορικό προηγούμενο της ΕΔΑ το '58, όπου ενώ είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, απέφυγε να ενσωματώσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το '61 να πέσει από το 24% στο 14%».

Στο επίμαχο ζήτημα των συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας πλατιάς, δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας που θα είναι ικανή να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου στα σενάρια που διακίνησε ο “γαλάζιος” Παπαμίκος περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

“Δεν με αφορούν παιχνίδια που παίζονται με θεσμούς και πρόσωπα”, είπε ο Νίκος.

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ

Συνεχίζεται το “μπαϊράκι” των “πράσινων” υπουργών κατά των μνημονιακών δεσμεύσεων που και οι ίδιοι έχουν ψηφίσει!

Ετσι, μετά τον Λοβέρδο, στα χαρακώματα βγήκε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Κουκουλόπουλος εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για ζητήματα όπως η “μικρή ΔΕΗ” και η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Βλέπετε ένας ένας θέλει να διασώσει την επανεκλογή του στις εκλογές...