Απαισιόδοξοι οι Ελληνες, σύμφωνα με το “Ευρωβαρόμετρο”

Απαισιόδοξο είναι το 56% των Ελλήνων, που πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με το “Ευρωβαρόμετρο”.

Με βάση τα αποτελέσματα του “Ευρωβαρόμετρου” που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-24 Μαρτίου το 56% των πολιτών στην Ελλάδα (-7% σε σχέση με το “Ευρωβαρόμετρο” του Νοεμβρίου) πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι χειρότερη τους επόμενους 12 μήνες.

Το 16% (+3% σε σχέση με τον Νοέμβριο) θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Στην Ε.Ε. τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 25% (-5% σε σχέση με τον Νοέμβριο) σε ό,τι αφορά τις αρνητικές προσδοκίες και 24% (+3% σε σχέση με τον Νοέμβριο) για τις θετικές προσδοκίες.

Το 97% των Ελλήνων και το 65% των πολιτών στην ΕΕ θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας του είναι κακή.

Επίσης, το 60% των Ελλήνων πιστεύει ότι τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα θα επιδεινωθεί (29% στην ΕΕ) και το 14% ότι θα βελτιωθεί (23% στην ΕΕ).

Παράλληλα, το 24% των Ελλήνων εκτιμά ότι η προσωπική τους κατάσταση όσον αφορά την απασχόληση θα επιδεινωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο (9% στην ΕΕ) και το 14% πως θα βελτιωθεί (19% στην ΕΕ).

Ακόμη για το 65% των Ελλήνων (49% στην ΕΕ) η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (47% των Ελλήνων και 29% στην ΕΕ) και οι υψηλοί φόροι (21% στους Έλληνες και 12% στους «28»).

ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ

Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει τις μαϊμουδιές που γίνονται με τα γκάλοπ.

Να δω πού θα κρυφτούν από τη Δευτέρα...

ΤΟ ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ

Αντε, τέσσερις έμειναν και τελειώνουμε, αν και βλέπω 2ο γύρο.

Ολα τα ‘χαμε, το νταβαντούρι μάς έλειπε...

ΟΙ ΙΜΑΝΤΕΣ

Σμπαράλια είναι οι ιμάντες μεταφοράς των αποσκευών στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση του κόσμου. Η πρώτη κακή εντύπωση για τους χιλιάδες τουρίστες.

Η... ΕΚΡΗΞΗ

Δεν το πιστεύω ότι ο Γιώργος (Παπανδρέου) έκανε τη Μέρκελ να βάλει τα κλάματα στην ιστορική εκείνη Σύνοδο των Κανών με την ιδέα του περί δημοψηφίσματος.

Ηταν η βραδιά που η Ευρωζώνη ήταν έτοιμη να εκραγεί...

“ΕΣΒΗΣΕ”

Εχασε αργά χθες το βράδυ τη μάχη για τη ζωή στην Εντατική Μονάδα του Ωνάσειου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης. Ο Αγγουράκης είχε υποστεί σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ακόμη δεν φάνηκαν στην ευρωπαϊκή οικονομία οι επιπτώσεις από την ουκρανική κρίση. Να δείτε ότι θα τις πληρώσουμε κι αυτές...

ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

Πάνω από 100 (στους 751 σύνολο) υπολογίζονται οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν σ’ αυτές τις εκλογές.

Γενικώς στο νέο Ευρωκοινοβούλιο δεν θα είναι η χαλαρή και τραλαλά ατμόσφαιρα που ξέραμε. Και υπάρχει ακόμη μέλλον...

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Επιμένουν οι Βρυξέλλες στην επιβολή κυρώσεων (ζητούν μάλιστα και επιπλέον) στους Ρώσους με αφορμή την Ουκρανία. Κι εμείς που τους θέλουμε ως τουρίστες εδώ (για να τους... αρμέξουμε) δεν τολμούμε να υψώσουμε φωνή και να πούμε ένα “όχι”.

Η... ΑΠΟΔΕΙΞΗ

«Στην παρούσα φάση δεν διακρίνω την αναγκαιότητα ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. Όποιος κάνει λόγο για επιτυχίες θα πρέπει να τις αποδεικνύει», δηλώνει ο χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild.

Ο συντηρητικός πολιτικός τάσσεται κατά της διεύρυνσης της ΕΕ και της ευρωζώνης τα επόμενα 5 χρόνια. «Ζητούμενο είναι τώρα να υπερασπιστούμε τη σταθερότητα του ευρώ και να διατηρήσουμε την ικανότητα δράσης της Ευρώπης. Καμία νέα ένταξη, κανένα πείραμα», τονίζει ο Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο SIR

Πώς μπορεί ο Sir Βασίλης Μαρκεζίνης να είναι πίσω από τη διοργάνωση του ταξιδιού στη Ρωσία του Τσίπρα; Ολα γίνονται σ’ αυτή τη ζωή...

H ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Εριξαν έναν ολόκληρο λαό στη φτωχοποίηση, διέλυσαν ό,τι είχε απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας και τώρα βγαίνουν και ένας - ένας λέει πως δεν τα είχαν υπολογίσει σωστά!

Αυτό ομολόγησε χθες και η Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι είχαν υποτιμήσει τις συνέπειες της εξυγίανσης των προϋπολογισμών, στην οικονομική ανάπτυξη όπως, λέει, έγινε στην Ελλάδα!

Τι έχουν να πουν οι εδώ κλακαδόροι τους;

ΑΤΥΧΗΣΕ!

Κυβέρνηση δεν πέφτει με ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε νέες της δηλώσεις χθες είπε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «ατύχησε με το δίλημμά του».

«Ο κ. Βενιζέλος δεν πιστεύω ότι θα τηρήσει αυτό που λέει και πως θα φύγει από την κυβέρνηση. Νομίζω ότι ατύχησε με το δίλημμά του. Και το νομίζω διότι αν αποχωρήσει λόγω χαμηλών ποσοστών της “Ελιάς” και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, τότε θα εξαλειφθεί από τον πολιτικό χάρτη. Αν φύγει από την κυβέρνηση, θα φύγει και από τη Βουλή», είπε η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στο Star.