Του Θάνου Περβολαράκη

Μέχρι τις Γούβες έφτασαν οι έρευνες για τη μικρή Μαντλίν

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την απαγωγή της το 2007 στην Πορτογαλία


Την ώρα που βρετανικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι πλησιάζει η στιγμή των συλλήψεων για τους απαγωγείς της ανήλικης Μαντλίν, η οποία απήχθη την άνοιξη του 2007 από την Πορτογαλία, η Europol με σήμα της προς την αστυνομία της Κρήτης ζητά να ερευνηθεί μια σχετική πληροφορία.

Μόνο που η πληροφορία αυτή αφορά ένα ξανθό κορίτσι που έμοιαζε στην 4χρονη τότε Μαντλίν και εθεάθη σε ξενοδοχείο των Γουβών!

Μέσω του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ το έγγραφο της Europol εστάλη στο αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου πριν από λίγες ημέρες. Το περίεργο είναι ότι ζητείται μετά από τόσους μήνες να ερευνηθούν οι κάμερες του ξενοδοχείου και να διαπιστωθεί εάν στο υλικό απεικονίζεται η ανήλικη. Όπως ήταν αναμενόμενο η έρευνα δεν απέδωσε καρπούς, αφού το ξενοδοχείο δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει τόσους μήνες μετά το υλικό από το κλειστό κύκλωμα που διαθέτει.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που έχει ζητηθεί από αστυνομικούς της Κρήτης να ερευνήσουν για στοιχεία που αφορούν στην συγκεκριμένη υπόθεση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων.

Η Μαντλίν χάθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, μεταξύ 21.30-22.00, ενώ οι γονείς της, Κέιτ και Γκέρι, γευμάτιζαν μόλις 50 μέτρα μακριά από εκείνη στις 3 του Μαΐου το 2007. Επειδή τα παράθυρα και τα πατζούρια βρέθηκαν ανοιχτά, οι Αρχές που κατέφτασαν στο σημείο, μόλις ενημερώθηκαν για την εξαφάνισαν, θεώρησαν ότι έχουν να κάνουν με απαγωγή ανηλίκου.

Λίγες μέρες μετά, οι Αρχές, δίνουν στη δημοσιότητα ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζεται ύποπτος άντρας που πιθανόν να κρατά την Μαντλίν, αλλά δεν είναι καθόλου κατατοπιστικό, καθώς εμφανίζει περισσότερο το πίσω μέρος του σώματός του. Επίσης, επισημοποιούν τις σκέψεις τους πως η μικρή είναι ζωντανή. Ταυτόχρονα, τα πορτογαλικά μέσα μέσω των ρεπορτάζ τους θεωρούν πως το μικρό κορίτσι έχει πέσει θύμα κυκλώματος παιδεραστίας.

Η ιστορία έχει συγκλονίσει τόσο πολύ την παγκόσμια κοινωνία, μέχρι που οι ποδοσφαιριστές Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ, απηύθυναν δημόσια έκκληση για την απελευθέρωση του 4χρονου κοριτσιού. Επίσης, γνωστοί επιχειρηματίες, αλλά και ο, επίσης ποδοσφαιριστής, Γουέιν Ρούνει, προσφέρουν το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον την εντοπίσει.