Κατά των Γερμανών ο Σόρος για την Ελλάδα

«Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας», δηλώνει ο ουγγροαμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και υποστηρίζει ότι, εάν το Βερολίνο δεν αλλάξει στάση, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνο με την αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη. Χαρακτηρίζει την Άγγελα Μέρκελ ως «χαρισματική πολιτικό», η οποία όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός και καταλογίζει ευθύνες στη Γερμανία, η οποία, όπως λέει, θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ.

Σε αποσπάσματα από το βιβλίο του, «Στοιχηματίζοντας υπέρ της Ευρώπης», το οποίο αποτελεί συνέντευξη με τον συντάκτη του περιοδικού «Der Spiegel» Γκρέγκορ-Πέτερ Σμιτς, που δημοσιεύονται ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου τη Δευτέρα στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Σόρος ασκεί δριμεία κριτική στην κυρία Μέρκελ για τις επιλογές της από το ξέσπασμα της κρίσης. «Δεν έχει αντιληφθεί ότι το ευρώ είναι το μέσο και όχι ο σκοπός», υποστηρίζει και προσθέτει ότι, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, «η Γερμανία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας».

«Από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και παρά λίγο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και άλλες νοτιευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία πήρε πάνω της τόσα βάρη όσα καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Από την άλλη πλευρά, η Άγγελα Μέρκελ αντιδρά όσο κανένας άλλος στο ενδεχόμενο να στηρίξει άμεσα τη νότια Ευρώπη, παρά την ύφεση και την τρομακτική υπερχρέωση της. Κι αυτό, μολονότι η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας είναι σήμερα τόσο καλή όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες», επισημαίνει ο κ. Σόρος και υποστηρίζει ότι το σοβαρότερο σφάλμα της καγκελαρίου μετά το ξέσπασμα της κρίσης ήταν ότι ανακάλεσε την υπόσχεση ευθύνης «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία είναι ταυτόχρονα αποδιοπομπαίος τράγος και το κλειδί για τη λύση. Παρά το γεγονός ότι οι κανόνες και οι προδιαγραφές της νομισματικής ένωσης αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστες, εκτιμά, «η Γερμανία εμφανίζεται αποφασισμένη να τηρήσει με οποιοδήποτε τίμημα παρωχημένους κανόνες», ενάντια μάλιστα στη θέληση των άλλων Ευρωπαίων. Δεν πιστεύει ωστόσο ότι η Γερμανία επιδιώκει να κυριαρχήσει επί της Ευρώπης και ζητά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα δεύτερο Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη, χρηματοδοτούμενο από τη Γερμανία.

Με την ελπίδα ότι δεν τον έχει βάλει ο... Τσίπρας να τα πει, αρχίζω ν’ ανησυχώ τώρα περισσότερο για το τι έρχεται...

ΤΟ ΔΡΑΜΑ

Χθες τα λόγια (ό,τι κι αν έγραφα) δεν θα μπορούσαν να περιγράψουν τι συνέβη στην Αθήνα (βαρβάκειος αγορά) με τις χιλιάδες κόσμου να περιμένουν στην ουρά για λίγο κρέας.

Τι θα μπορούσαμε να πούμε; Πώς να το περιγράψεις; Με ποια λόγια;

Γι’ αυτό αφήσαμε να μιλήσει μόνη της η φωτογραφία.

Τα... είπε και τα έδειξε όλα καλύτερα η εκπληκτική φωτογραφία που αποτύπωσε “μ’... ένα κλικ” το δράμα που ζει σήμερα η χώρα.

Η ΑΠΑΤΗ

Τώρα ξύπνησαν (;) με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις; Τώρα είδαν (;) την απάτη και τη ρεμούλα που κρυβόταν πίσω τους; Μα ποιος τις.. ανακάλυψε και τις έστησε από είκοσι σε κάθε υπουργείο; Μήπως ο απλός κόσμος; Δικό τους δημιούργημα (του συστήματος) είναι, τις ονόμασαν “Μη Κυβερνητικές” για να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη και τις “τάιζαν” με τα λεφτά των φορολογουμένων!

Ας δείξει τώρα κάποιος στον Πάγκαλο ποιοι τα έφαγαν!

ΤΟ ΕΙΠΕ

Ναι, το είπε ο Γιώργος (Παπανδρέου) προχθές πως είναι παρών! Και το είπε τόσο “άκομψα” που έκανε και τους σχολιαστές του “Μέγκα” (που τον λιβάνιζαν) να... εκπλαγούν που δεν έκανε έστω και λίγη... αυτοκριτική για τα έργα και τις ημέρες του...

Πάει, χάλασε ο κόσμος...

ΟΙ... ΕΛΠΙΔΕΣ

Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Ουκρανία πάνω που είχαμε εναποθέσει σ’ αυτούς τις ελπίδες μας πως θα μας... σώσουν από την κρίση.

ΞΕΡΕΙ...

Ευτυχώς το είπε και ο Βαλλιανάτος χθες πως κι άλλοι γκέι είναι υποψήφιοι για τον Δήμο της Αθήνας. Εκείνος θα ξέρει κάτι παραπάνω από μένα που γράφω και ξαναγράφω ότι θα γίνει η μάχη τού... GAULOISES και θα γεμίσουν φτεράαα οι πλατείες στην αναμέτρηση των... γιγάντων...

ΑΡΧΗΓΟΣ!

“Ατυπο αρχηγό” αναζητούν στην κίνηση των “58” και συζητούν για τον Καψή; Θα τρελαθούμε!

(Αλλά εδώ που τα λέμε πάει... γάντι...)

ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Το ίδιο λάθος συνεχίζεται! Με σαθρά επιχειρήματα επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή και να κλείσουν στον Κορυδαλλό όλους τους βουλευτές τους!

Αν δεν είναι ανόητοι, τότε είναι βαλτοί για να αναδείξουν το κόμμα αυτό σε πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα της κρίσης και της παρακμής.

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

Aποσύρθηκε μετά την κατακραυγή το μέτρο του υπουργείου Οικονομικών που έστελνε στην εφορία για... κλειδάριθμο ακόμα και τα… ανήλικα.

Μάλιστα, όπως διέρρρευσε, το θέμα προκάλεσε και την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού ο οποίος επικοινώνησε με στελέχη του οικονομικού επιτελείου και ζήτησε άμεσα να διευκρινιστεί η σχετική διάταξη.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.

ΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ

Δύσκολες ώρες περνά και το Ωνάσειο που εξακολουθεί να παραμένει το καύχημα της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.

Οι γνωρίζοντες λένε πως τα λάθη που έχουν γίνει είναι πολλά και υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα...

ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ

Γιατί κρύβουν από τον κόσμο πως έχουν υπογράψει στο μνημόνιο με τους δανειστές ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει να έχει πλεόνασμα γύρω στα 9 δισ. (!) κάθε χρόνο (5,7 δισ. το 2015) μέχρι το 2020;

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν τώρα με τέτοια φοροκαταιγίδα και ληστεία στα εισοδήματα (και χωρίς να πληρώνει το κράτος αυτά που χρωστάει) φτάνουμε στο 1 δισ...

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Εξι αφίσες με στίχους από επτά ποιήματα άρχισαν από χτες να κυκλοφορούν στο λονδρέζικο μετρό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Greek Poems on the Underground». Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν τους στίχους στα αγγλικά, μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΗΒ), ακούστηκε το ποίημα του Τζον Κητς αφιερωμένο στον Όμηρο, αλλά και η σύνθεση που ο αγαπημένος του φίλος, λόρδος Βύρωνας, αφιέρωσε στα νησιά της Ελλάδος, καθώς και στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του Κώστα Καβάφη και της λυρικής ποιήτριας Ανύτης.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Περίεργο το χθεσινό ραντεβού της γνωστής Ηρακλειώτισσας με τον νεαρό υπουργό στην Αίγλη του Ζαππείου.

Αν είναι ρόδο θ’ ανθίσει...

Ο ΜΙΣΘΟΣ

Εδωσαν επισήμως τα στοιχεία χθες στη Βουλή σύμφωνα με τα οποία ο μισθός του γενικού γραμματέα στο υπουργείο είναι κοντά στα 5.000 ευρώ μαζί με το επίδομα θέσης και τα έξοδα παράστασης!

Γιατί ρε “συντρόφια” τόσα λεφτά σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει;

Δεν είπαμε όλοι να... βάλουμε πλάτη; Πώς γίνεται;

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

Φεύγει σήμερα αεροπορικώς από τα Χανιά ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα στο νησί. Το μυστήριο με το ταξίδι του αυτό λύθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Γουβερνέτου και στη συνέχεια το Καστέλλι Κισσάμου όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του πρώην μητροπολίτη Κισσάμου και Σελήνου Ειρηναίου.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ

Το είχαμε αποκαλύψει από ‘δώ πριν από οκτώ μήνες ότι η κα Τζαβέλα, ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ και μάλιστα δραστήρια και σοβαρή, θα προχωρούσε στη ΝΔ.

Χθες η κα Τζαβέλλα δήλωσε ότι ενόψει των ευρωεκλογών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συσπείρωση της κεντροδεξιάς και όλων των Ελλήνων πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερά στην ευρωπαϊκή της πορεία.

«Την επόμενη πενταετία θα οικοδομηθεί η νέα προοπτική της ΕΕ. Σ' αυτό τον αγώνα για το Ευρωκοινοβούλιο θα είμαι παρούσα με τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η κ. Τζαβέλλα.

“ΕΦΥΓΕ”

Το τελευταίο αντίο θα πουν στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Λαμπρινό, σήμερα στις 11.00 το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Ρεθύμνου συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι που είναι συγκλονισμένοι από την οδυνηρή απώλειά του. Ο Κ.Λαμπρινός πέθανε χθες το πρωί αφού έδωσε μια σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Λαμπρινός ήταν θεματικός αντιπεριφερειάρχης από το Ρέθυμνο και υπεύθυνος για θέματα ενέργειας, βιομηχανίας, απασχόλησης και εμπορίου.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ξέσπασε σε φωνές και αποχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, χθες, στα εγκαίνια του συνεδρίου «Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα» μέσα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, αφού αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση ομάδας καλλιτεχνών που κάθε τόσο γελούσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, συμπαρασύροντας και άλλους παρευρισκόμενους.

Ο υπουργός σηκώθηκε και έφυγε, επί τόπου, χωρίς να μείνει να ακούσει κανέναν από τους ομιλητές του συνεδρίου, που διοργανώνεται από το υπουργείο στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, ενώ κατήγγειλε ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣYΑ ως υπεύθυνους.