Του Θάνου Περβολαράκη

Ποιοι έκαψαν στο Τυμπάκι το αυτοκίνητο της γιατρού;

Τα ξημερώματα


Μυστήριο καλύπτει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου μιας 53χρονης ιατρού στο Τυμπάκι χθες τα ξημερώματα. Η εμπρηστική ενέργεια σημειώνεται περίπου δυόμισι χρόνια μετά τον εντοπισμό ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο στενού συγγενή της, ο οποίος δεν εξερράγη. Εκείνη την περίοδο, Οκτώβριος 2011, η 53χρονη είχε επίσης καταφύγει στην αστυνομία ζητώντας τη βοήθεια των Αρχών, γιατί όπως είχε πει τότε στους αστυνομικούς της τηλεφωνούσαν με απόκρυψη, την έβριζαν και την απειλούσαν.

Η υπόθεση συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες στην περιοχή όπου διαμένει και δραστηριοποιείται η επιστήμων. Η ίδια πάντως σε επικοινωνία που είχαμε χθες δεν ήθελε να πει τίποτα για την σε βάρος της εμπρηστική ενέργεια και αρκέστηκε να αναφέρει ότι η μήνυση είναι κατά αγνώστων.

Το αυτοκίνητό της ένα ΙΧ μάρκας Hyundai καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 χθες τα ξημερώματα και η κατάσβεση έγινε από ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο πυροσβέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, το οποίο θα αποσταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να αναζητηθούν σε αυτό γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Συνδέεται

με το παρελθόν;

Οι αστυνομικοί πιστεύουν- αν και δεν χειρίζονται εκείνοι την εμπρηστική ενέργεια- ότι πρόκειται για κακόβουλη πράξη που έχει σχέση με τα όσα συνέβησαν το 2011. Όπως προαναφέραμε, στο αυτοκίνητο του συγγενή της 53χρονης είχαν βρεθεί γκαζάκια. Επίσης, είχε εντοπιστεί τότε κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα μέσα από το οποίο, εκτός από τις ύβρεις που εξαπέλυαν, οι δράστες ζητούσαν και 50 χιλιάδες ευρώ.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές κατά το παρελθόν, όπως τουλάχιστον είχε αναφέρει στους αστυνομικούς.

Απεναντίας, η 53χρονη λίγες ημέρες πριν είχε ζητήσει τη βοήθεια της Αστυνομίας, καθώς όπως φέρεται η ίδια να είχε πει στις Αρχές, της τηλεφωνούσαν με απόκρυψη και την εξύβριζαν και απειλούσαν εκείνη και την οικογένειά της.

Τα γκαζάκια

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν αφημένος στον «ουρανό» του αυτοκινήτου του συγγενή της 53χρονης. Τότε μάλιστα ο ίδιος τον ... περιεργάστηκε και έκοψε μια μονωτική ταινία συνέδεε μεταξύ τους τα όργανα που τον αποτελούσαν. Ο μηχανισμός ήταν ερασιτεχνικά κατασκευασμένος και αποτελούνταν από έξι γκαζάκια που ήταν ανά δύο τυλιγμένα με μονωτική ταινία και με μονωτική ταινία επίσης τυλιγμένα όλα μαζί. Πάντως τα γκαζάκια ήταν ανενεργά και δεν υπήρχε και πυροκροτητής.

Στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υπήρχε κι ένα σημείωμα στο οποίο αναγραφόταν σύμφωνα με πληροφορίες η φράση «μην πας στην αστυνομία, γιατί την άλλη φορά «μπουμ». Επίσης, τα άτομα που τον κατασκεύασαν και τον τοποθέτησαν ζητούσαν 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ έγραφαν και απειλητικά μηνύματα.

Το σενάριο που εξεταζόταν τότε ήταν ο στόχος να μην ήταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος αλλά η συγγενής του και απλώς οι δράστες να έκαναν λάθος.

Και οι δύο συγγενείς πάντως όπως μας είχαν πει τότε αστυνομικοί είναι σοβαροί επιστήμονες, οι οποίοι δεν έχουν απασχολήσει ποτέ κατά το παρελθόν την Αστυνομία.