Το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας επισκέφτηκε ο αρχαιολόγος και συγγραφέας κ. Βασιλάκης Αντώνης μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου κ. Καραγιαννίδη Ιωάννη.

Η επίσκεψη του κ. Βασιλάκη έλαβε χώρα στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας η οποία εκπονείται από μαθήτριες της Γ' Τάξης. Η εν λόγω έρευνα-φωτορεπορτάζ αφορά τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας και ειδικότερα ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της περιοχής, τον Κώδικα των Νόμων της Γόρτυνας. Στην εργασία συμμετέχουν οι μαθήτριες Καζινάκη Χρυσή, Καλαϊτζάκη Ελπίδα, Ματζουρανάκη Αθανασία, Νινιράκη Αλεξάνδρα, Παπουτσάκη Ειρήνη, Σηφάκη Μάγδα και Τιτομιχελάκη Μιχαέλα, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ.Μεταξάκη Ευαγγελία. Η συνέντευξη την οποία ευγενικά παραχώρησε ο κ. Βασιλάκης στα παιδιά αλλά και η ελεύθερη συνομιλία μαζί τους, έδωσε στις μαθήτριες την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημασία του Νόμου της Γόρτυνας ως μνημείου που αντανακλά τις συνθήκες ζωής και τον πολιτισμό μιας ολόκληρης εποχής. Η βιωματική προσέγγιση της γνώσης και η δημιουργική μάθηση μέσα από την επαφή των παιδιών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αλλά και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει. Ο λόγος του κ. Βασιλάκη, γεμάτος ζωντάνια αλλά και ουσιαστική γνώση των πραγμάτων, μετέδωσε στα παιδιά όχι μόνο απλές πληροφορίες αλλά και το πάθος για αυτενέργεια καθώς και τη γοητεία που μπορεί να κρύβει, για τους νέους ανθρώπους, το ταξίδι στη γνώση και η επαφή με τις αξίες του παρελθόντος.

Ο κ.Βασιλάκης ενέπνευσε με την παρουσία και το λόγο του τις μαθήτριες του σχολείου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη συνομιλία με ένα τόσο σημαντικό αλλά και απλό και προσιτό συνάμα επιστήμονα ο οποίος ακούραστα, όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετεί με σεβασμό και υπευθυνότητα το χώρο της αρχαιολογίας, συμβάλλοντας με το έργο του στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας.

Ο Διευθυντής, η κ. Μεταξάκη και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον κ.Βασιλάκη για την προθυμία, τη θέρμη και τη θετική διάθεση με την οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους. Τον ευχαριστούν από καρδιάς για τη διαθέση του να μοιραστεί μαζί τους τις γνώσεις αλλά και την πολύτιμη εμπειρία του.