«Ξεφάντωμα» είναι η λέξη- κλειδί για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργανώνονται την ερχόμενη βδομάδα σε κάθε περιοχή του Ηρακλείου.

Αύριο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί θα γίνει το 12ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (δημαρχείο Ηρακλείου).

Η περσινή νικήτρια ομάδα «Άστεγοι Λύται» ανακοινώνει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγεία τους και έχουν ενημέρωση από ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές .Η αναζήτηση διαρκεί όλη μέρα και σε κάθε σημείο της πόλης.

Στις 7:30 το απόγευμα (περίπου) γίνεται η τελετή λήξης του παιχνιδιού. Βραβεύεται η νικήτρια ομάδα και ανανεώνεται το ραντεβού για το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ του 2015, από τον Δήμο Ηρακλείου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα γίνει η αποκριάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με γνωστές αποκριάτικες μελωδίες, μελωδίες διεθνούς κινηματογράφου και μουσικής LATIN.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός Λ. Τζωρτζάκης.

Είσοδος ελεύθερη.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό θα γίνει η αποκριάτικη συναυλία με το Μουσικό Σύνολο, «ΝΟΣΤΙΜOΝ ΗΜΑΡ». Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μίνως Σωμαράκης.

Είσοδος ελεύθερη.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα γίνει η Αποκριάτικη Καντάδα.

Στις 7 το βράδυ ξεκινούν από το Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, χορωδίες, ωδεία, το Μουσικό Σχολείο, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης», η Ένωση Χοροδιδασκάλων Κρήτης, το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης και άλλοι καλλιτέχνες μεταφέροντας στην πόλη το αποκριάτικο κέφι με μελωδίες και δρώμενα.

Παράλληλα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αποκριάτικα τραγούδια, στον προαύλειο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, με κεράσματα των καλλιτεχνών στους δρόμους.

Βικελαία

Ώρες ξεγνοιασιάς, χαράς, δημιουργίας και παιχνιδιού περιμένουν τους μικρούς φίλους της Βικελαίας Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης σήμερα στις 11 το πρωί στο χώρο του αναγνωστηρίου με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού Παναγιώτας Κόττου.

«Θα αφηγηθούμε, θα δραματοποιήσουμε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο: «Το τσίρκο του Μανόλη» και υπό τους ήχους παραδοσιακών αποκριάτικων ακουσμάτων θα κατασκευάσουμε τις μάσκες μας και θα δημιουργήσουμε το δικό μας τσίρκο», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2813409705.

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Σήμερα θα γίνει Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι (ώρα έναρξης 7:00 μ.μ. Εκκίνηση από το Πολιτιστικό κέντρο «Μιχάλης Σάλλας»). Ακολουθεί πάρτι στην πλατεία μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο αφιερωμένο στις ομάδες που συμμετέχουν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Συνδιοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου, Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Δ.Ο.Π.Α.Π.

Αύριο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται το 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι (ώρα έναρξης 11:00π.μ. – εκκίνηση από το Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου).

Συνδιοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου, Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Δ.Ο.Π.Α.Π.

Δήμος Φαιστού

Με επιτυχία συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Φαιστού.

Αύριο, Κυριακή 23 Φεβρουάριου, θα γίνει το 3ο Παιδικό Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στις Μοίρες και διεξαγωγή παιδικού κυνηγιού στην πλατεία Ομονοίας. Διοργάνωση Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Μοιρών και Δημοτική Κοινότητα Μοιρών. Ώρα έναρξης 12.00μ.

Επίσης, διοργανώνεται το "Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού", με πολλή μουσική, δράση και πολλές εκπλήξεις στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου.

Στον Μοχό

Αποκριάτικη εκδήλωση στην πλατεία Μοχού οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοχού "Ξυνόχοντρος & Μουζουδιά" για δέκατη έκτη χρονιά.

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα από τις 4 το απόγευμα.

Οι διοργανωτές αναφέρουν «Κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος μας επισκέπτεται για ν' αναβιώσουμε το έθιμο μας, να μουζωθεί, να διασκεδάσει, να φάει τον παραδοσιακό μας ξυνόχοντρο (τραχανάς) και να ξεχάσει έστω και για λίγο τα προβλήματα του. Αυτοσχέδια μπαρ περιμετρικά της πλατείας προσφέρουν ξυνόχοντρο, κρασί, αναψυκτικά, ποτά, σουβλάκια.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το κρασί, τα αναψυκτικά και φυσικά ο ξυνόχοντρος είναι δωρεάν. Σουβλάκια και ποτά σε πολύ χαμηλή τιμή.

Ξεκινάμε από τις 16:00 με παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους και συνεχίζουμε με μουσική από DJ's μέχρι το πρωί».