Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 247 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Αίγυπτο, όπου το Σάββατο, οπαδοί του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις, με αφορμή την τρίτη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του 2011.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι 1.079 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Από τις 3 Ιουλίου πάνω από 1.000 διαδηλωτές, οπαδοί του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν χάσει τη ζωή τους από σφαίρες του στρατού και της αστυνομίας ή από οπαδούς της νέας κυβέρνησης που εγκατέστησε ο στρατός.

Τη νύχτα, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς, αντιπάλους της νέας κυβέρνησης και της αστυνομίας συνεχίστηκαν σε πολλές επαρχίες της χώρας.

Σινά

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν χθες σε επιθέσεις εναντίον του στρατού στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες τη στιγμή που αυτό περνούσε από στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα.

Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας έχουν κλιμακωθεί στη χερσόνησο του Σινά, μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.