Ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης των ιδιόκτητων υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στον Άγιο Μηνά και την Χερσόνησο που βάζουν λουκέτο με απόφαση της κεντρικής διοίκησης θέτει η Ένωση Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης τονίζοντας ότι αν επιχειρηθεί το ξεπούλημα του κτιρίου στον Άγιο Μηνά η Ένωση θα αντιδράσει.

Η Ένωση σε ανακοίνωση της τονίζει ότι, παρά την αντίθεση της στα λουκέτα, δεν εισακούσθηκε από την κεντρική διοίκηση, ενώ ρωτά τους αρμόδιους πώς θα αξιοποιηθεί το κτίριο του Αγίου Μηνά και αν στο κτίριο της Χερσονήσου σε 2.500τ.μ. θα στεγαστούν 3 υπάλληλοι για να λειτουργήσει ως γραφείο κοινωνικής ασφάλισης.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

“Παρά την ριζική αντίθεση μας την οποία εκφράσαμε και στον διοικητή παρουσία όλων των υπαλλήλων στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, παρόλο που εστάλησαν δύο επιστολές τόσο στον ίδιο όσο και στα μέλη του Δ.Σ. του ΙΚΑ, η Διοίκηση πήρε την γνωστή απόφαση.

Ξέχασαν να αναφέρουν την άποψη του Δ.Σ. για την ανάγκη του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Σε ό,τι αφορά τα ιδιόκτητα κτίρια αναρωτιόμαστε το κτίριο της Χερ/σου πάνω από 2500 τμ θα χρησιμοποιηθεί ως γραφείο κοινωνικής ασφάλισης προκειμένου να στεγαστούν 3 υπάλληλοι όπως προβλέπεται;

Για το κτίριο δε της Αγίου Μηνά αναρωτιόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί.

Αν αξιοποίηση για τη Διοίκηση του ΙΚΑ είναι πιθανά το «ξεπούλημα» του κτιρίου ή η άνευ όρων παραχώρηση του σε άλλο φορέα τότε θα είμαστε απέναντί της, δεδομένου ότι είναι περιουσία των ασφαλισμένων του.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Διοίκησης για συνενόχους στο έγκλημα πέφτει στο κενό.