Η νίκη επί του Παναιτωλικού ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» για τον ΟΦΗ στο τελείωμα του Α` Γύρου. Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πιντο πέτυχε τον στόχο της που ήταν να κερδίσει τα παιχνίδια στην έδρα της και έφτασε τους 21 βαθμούς και πλέον μπορεί να κοιτάζει με καλύτερο βλέμμα την συνέχεια του πρωταθλήματος ενόψει του Βʼ Γύρου.
Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό διέκρινε κανείς μόνο χαμογελαστά πρόσωπα. Όλα όσα είχαν προηγηθεί στο ματς με την Ξάνθη «φόρτωσαν» συναισθηματικά τους παίκτες και όχι μόνο και η επικράτηση επί της ομάδας του Αγρινίου και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τις προσπάθειες που κατέβαλαν σε αυτό το ματς αλλά και γενικότερα στο τελευταίο διάστημα. Ο ΟΦΗ πέρασε ένα πολύ δύσκολο μήνα με έξι σερί παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή και σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε στην αποστολή του με εξαίρεση το ματς κυπέλλου με την Καλλονή. Το συγκρότημα του Πίντο έδωσε μέσα σε ένα 20ήμερο πέντε ματς για το πρωτάθλημα και πέτυχε τρεις νίκες (με Καλλονή, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό) ενώ είχε δυο ήττες εκ των οποίων η μια με την Ξάνθη ελέω διαιτησίας (η άλλη με τον Ατρόμητο). Αγωνίστηκε εξάλλου και για το κύπελλο γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 από την Καλλονή στο Ηράκλειο σε ένα ματς που ήταν καλύτερος και το αποτέλεσμα τον αδικεί. Παρά το βαρύ πρόγραμμα ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του παίζοντας παράλληλα στα περισσότερα παιχνίδια (εξαίρεση μόνο το ματς με τον Ατρόμητο) καλό ποδόσφαιρο.
Ο Πίντο είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος αφού οι παίκτες του ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του. Ο Πορτογάλος έζησε με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι από την εξέδρα και στο τέλος πανηγύρισε κι αυτός έντονα το τρίποντο που έφερε την ομάδα του να πατά σε μια πολύ καλή βαθμολογική θέση. Ήταν η πιο δύσκολη και πιο σημαντική νίκη και για τον ίδιο καθώς σημειώθηκε κάτω από ειδικές συνθήκες μετά την δική του τιμωρία αλλά και του Κουτσιανικούλη καθώς και από το άσχημο ξεκίνημα που έφερε την ομάδα του με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο για άλλη μια φορά ο ΟΦΗ, όπως και στο παιχνίδι με την Καλλονή που βρέθηκε σε ανάλογη θέση είχε τις απαντήσεις και κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει αυτό που ήθελε. Το αποτέλεσμα αλλά και η εμφάνιση ικανοποίησαν τόσο πολύ τον Πίντο που αποφάσισε να κάνει «δώρο» δυο επιπλέον μέρες ρεπό στους παίκτες του.
Στον ΟΦΗ θα κάνουν φέτος πολύ καλές γιορτές, με ηρεμία και αισιοδοξία για την συνέχεια παράλληλα όμως από την πλευρά τους διοίκηση και τεχνική ηγεσία προετοιμάζονται για τις διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ. Η καλή πορεία στα τελευταία παιχνίδια δεν αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό που θα είναι λιτός και ουσιαστικός. Η κρητική ομάδα δεν έχει πολλά περιθώρια για να κινηθεί σε αυτό το επίπεδο όμως η βούληση που υπάρχει είναι να ενισχυθεί σε συγκεκριμένες θέσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις προσθήκες ενώ αντίστοιχος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των αποχωρήσεων. Ο Γκαλέτι πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τους Ζβασίγια, Νιμανί.
Ο Πίντο εξετάζει διάφορες περιπτώσεις παικτών συμπατριωτών του και μη με στόχο την ενίσχυση του άξονα καθώς θέλει ένα στόπερ, ένα κεντρικό χαφ και ένα επιθετικό. Στόχος του Πορτογάλου να προσθέσει λύσεις στις επιλογές του καθώς το τελευταίο διάστημα αναγκάστηκε μετά τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες να υπολογίζει μόλις σε 14 παίκτες. Η αντίστροφη μέτρηση για τις μεταγραφές αναμένεται να αρχίσει μετά την επιστροφή του Σα Πίντο από την Πορτογαλία όπου βρίσκεται ήδη για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναμένεται στο Ηράκλειο το ερχόμενο Σάββατο καθώς την Κυριακή έχει το πρώτο ραντεβού με τους παίκτες του ενόψει της πρεμιέρας του Βʼ Γύρου με τον Πανιώνιο.