Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, εκ των οποίων οι τρεις άνευ αναστολής, επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας Ντένις Μακσέιν, ο πέμπτος υπουργός βρετανικής κυβέρνησης που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο με τις εικονικές δαπάνες που «τράνταξε» τη χώρα το 2009.

Ο Σύρος ακτιβιστής και φωτογράφος, Μολχέμ Μπαρακάτ, ο οποίος υπήρξε freelance φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, σκοτώθηκε, ενώ κάλυπτε μάχη στο Χαλέπι. Ο Μπαρακάτ ήταν μόλις 17 ετών και ο φακός του είχε καταγράψει με συγκλονιστικό τρόπο τον εμφύλιο στη Συρία.

Συνολικά πέντε δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν χθες από την επίθεση που πραγματοποίησαν βομβιστές αυτοκτονίας στην έδρα τοπικού τηλεοπτικού δικτύου στο Τικρίτ, βόρεια της Βαγδάτης.

Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε το Τορόντο του Καναδά, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού τμήματος της χώρας. Τουλάχιστον 11 θάνατοι αποδίδονται στην κακοκαιρία που πλήττει τον Καναδά και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

H Νάντια Τολοκονίκοβα, μέλος του ρώσικου πανκ συγκροτήματος των Pussy Riot που αφέθηκε ελεύθερη χθες , κάλεσε τις ξένες χώρες να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τολοκονίκοβα είχε αφεθεί ελεύθερη, στη βάση νόμου αμνηστίας.

Πέθανε ο Άντρας Πάντι, ο επονομαζόμενος «διαβολικός πάστορας», ο οποίος είχε δολοφονήσει τις δύο συζύγους του και τέσσερα παιδιά του. Ο Πάντι, πέθανε σε ηλικία 86 ετών σε φυλακή της Μπριζ όπου εξέτιε την ποινή του.

Τουρκικό ρυμουλκό ανετράπη την ώρα που βρισκόταν σε ναυπηγείο στις ακτές της Σμύρνης για επισκευή, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πρωτοβουλία «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα», έχει ήδη συγκεντρώσει 1,84 εκατ. υπογραφές, πολιτών, 1,3 εκατ. ευρώ είναι οι υπογραφές από τη Γερμανία, που αντιδρούν στα σχέδια της Ε.Ε. για σταδιακή ιδιωτικοποίηση των φορέων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Σε ποινές μεταξύ τριετούς φυλάκισης και 15ετούς κάθειρξης καταδικάστηκαν οκτώ στρατιωτικοί εν αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Χιλής για τις δολοφονίες 14 πολιτικών κρατουμένων επί των ημερών της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι υγειονομικές αρχές της Κίνας μετά το θάνατο επτά παιδιών που εμβολιάστηκαν με σκεύασμα κατά της ηπατίτιδας Β, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.