Αύριο στις 7.30 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της η 13η Εκθεση Τουριστικών Ειδών και Δώρων στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούβες).

Οπως ανακοινώθηκε η Αλφα Εκθεσιακή διοργανώνει τη 13η έκθεση “Τουριστικών Ειδών και Δώρων” από 16 εως 19 Ιανουαρίου 2004 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούβες-Ηρακλείου), με την συμμετοχή 180 εκθετών (άμεσες και έμμεσες συμμετοχές). Η έκθεση η οποία καλύπτει 4.000 τ.μ. καθαρού εκθεσιακού χώρου (4.600 τ.μ. μικτού), θα παρουσιάσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στον κλάδο, όπως τουριστικά, κεραμικά και μεταλλικά είδη, υφαντά, είδης λαϊκής τέχνης, δερμάτινα είδη, καπέλα, ενδύματα, φο μπιζού, κοσμήματα (ασήμι, χρυσός), διαφημιστικά είδη, είδη δώρων, αγάλματα, αρώματα, εκδόσεις, τουριστικοί οδηγοί, κάρτες, χάρτες, παπούτσια, σανδάλια, γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ μόδας, εξοπλισμός καταστημάτων, ζώνες, μαγιό, σφουγγάρια, παιγνίδια, εποχιακά είδη, πετσέτες, τσάντες, αξεσουάρ μαλλιών, ρολόγια, είδη συσκευασίας κλπ.

Η φετινή διοργάνωση, αναμένεται να ξεχωρίσει απ’τις προηγούμενες της, δεδομένου ότι το 2004 αποτελεί ημερομηνία “σταθμό” για την Κρήτη και ιδιαίτερα για το Ηράκλειο. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς το 2004 αποτελεί την χρονιά διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και το Ηράκλειο είναι μια απ’τις Ολυμπιακές πόλεις. Αναμένεται μεγάλο πλήθος επισκεπτών αλλά και πρόσθετες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τον λόγο αυτό και με αφορμή το γεγονός ότι και οι συμμετοχές εκθετών ξεπέρασαν τον συνήθη αριθμό, η έκθεση φέτος επεκτάθηκε σε μια ακόμη αίθουσα του ΔΕΚΚ (2.000 τ.μ. επιπλέον).

Οι διοργανωτές δε, έχοντας λάβει υπόψη τους πως το Ηράκλειο αποτελεί Ολυμπιακή πόλη, έχουν στραφεί στην δημιουργία... “Ολυμπιακού -εκθεσιακού-κλίματος” αλλά και στην πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων ανάλογου χαρακτήρα.

Επίσης, μια σειρά εκδηλώσεων ειδικού ενδιαφέροντος για εκθέτες και επισκέπτες έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης. Ανάμεσά τους, δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις:

1. Σάββατο ώρα 18.00 μ.μ.: “ΚΕΤΑ Κρήτης, το συμβουλευτικό οργανο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κρήτης” (λειτουργίες, άξονες δραστηριότητας και τρόποι συμβουλευτικής υποστήριξης των επιχειρήσεων). Ομιλια Γιώργου Κοκκίνη, διευθυντή ΚΕΤΑ Κρήτης.

2. Κυριακή, ώρα 12.00 π.μ.: Παρουσίαση των προγραμμάτων του Γ’ Κοινοτικού Πλασίου Στήριξης (2000-2006), επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα”.

“Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας”

“Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας”

Ενίσχυση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδιων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων”

(Παρουσίαση των προϋποθέσεων ένταξης, του ποσοστούν επιχορήγησης, των επιλέξιμων επιχειρήσεων και των στόχων των προγραμμάτων). Ομιλία Ελίζας Γιέτη (Επιχειρηματική σύμβουλος ΚΕΤΑ Κρήτης).

Τη Δευτέρα πριν τη λήξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των καλύτερων περιπτέρων.

Αξίζει να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη και εξειδικευμένη κλαδική έκθεση, αποτελεί θεσμό πλέον και αφορά τόσο τους τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειας- όπου και διοργανώνεται (Κρήτη, Ρόδο, Ιόνια Νησιά) όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου απ’όλη τη χώρα.

Στόχος της είναι να παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους κάθε σύγχρονη τάση της αγοράς αλλά και συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, που συμβάλλουν στην γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της τουριστικής προσφοράς προς τους επισκέπτες της κάθε περιοχής.

Η Κρήτη, η οποία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός της χώρας, έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση επί σειρά ετών και κάθε χρόνο αυξάνει θεαματικά τόσο ο αριθμός εκθετών κι εκθεμάτων όσο κι ο αριθμός επισκεπτών της έκθεσης.

Η Αλφα Εκθεσιακή, με την προσπάθειά της για όλο και καλύτερη διοργάνωση (πλούτος και ποιότητα εκθεμάτων, διαφημιστική προβολή, ειδικοί διακανονισμοί, αρτιότητα εκθεσιακών χώρων, παράλληλες εκδηλώσεις κλπ) στοχεύει στην ενίσχυση του κλάδου της παραγωγής, εμπορίας και διάθεσης τουριστικών ειδών και δώρων, αλλά και στην ενδυνάμωση του θεσμού των περιφερειακών εκθέσεων του είδους στην Ελληνική Περιφέρεια.

Η Αλφα Εκθεσιακή διοργανώνοντας μέχρι σήμερα περισσότερες από 63 κλαδικές εμπορικές και γενικές εκθέσεις αποτελεί πλέον την πρώτη στον χώρο της διοργάνωσης περιφερειακών εκθέσεων εταιρεία”.