Τραγικό θάνατο βρήκε μια 55χρονη γυναίκα στο Άργος, η οποία πνίγηκε από τα ορμητικά νερά που εισχώρησαν στο υπόγειο που διέμενε, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, από το απόγευμα της Κυριακής.

Η άτυχη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο σπιτιού, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων, ενώ εκτεταμένες πλημμύρες σημειώθηκαν σε όλη την πόλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ορμή και η πίεση του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ένα τοιχίο και το νερό εισέβαλε στο υπόγειο διαμέρισμα.

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για την απάντληση των υδάτων από το υπόγειο διαμέρισμα ολόκληρη τη νύχτα και μόνο τα ξημερώματα εντόπισαν τη νεκρή γυναίκα (πιθανόν σερβικής καταγωγής).

Οι δύο ξεροπόταμοι της πόλης Ξηριάς και η Πάνιτσα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Οπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, πρόκειται για μια 55χρονη σερβικής καταγωγής που διέμενε σε υπόγειο στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε όλο τον δήμο Άργους - Μυκηνών.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.

Η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από το απόγευμα της Κυριακής στην Πελοπόννησο έχουν δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο.

Οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν, επίσης και πολλά υπόγεια σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό κυρίως τμήμα της πόλης, διακόπηκε η κυκλοφορία.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Στο Αργος έγιναν 40 αντλήσεις από σπίτια και τουλάχιστον 15 απεγκλωβισμοί από αυτοκίνητα.