Σεισμολόγοι.. θα γίνουν οι μαθητές του Γενικού Λύκειου Τζερμιάδων Οροπεδίου Λασιθίου.

Μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους (Φυσικής και Πληροφορικής) εγκατέστησαν σεισμογράφο του δικτύου Quake-Catcher-Network του Πανεπιστημίου του Stanford (http://qcn.stanford.edu) στο πλαίσιο σχολικού περιβαλλοντικού προγράμματος για το φαινόμενο των σεισμών, το οποίο εκπονείται στο σχολείο φέτος.

Το Quake-Catcher-Network είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο προσωπικών υπολογιστών (PC) που βοηθούν με την υπολογιστική τους ισχύ το ερευνητικό πρόγραμμα σεισμών στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Ήδη, το σχολείο έχει προσφέρει αρκετές μονάδες υπολογιστικής ισχύος (601.20 τρισεκατομμύρια υπολογιστικών πράξεων) και εμφανίζεται στον παγκόσμιο χάρτη των συνεργαζόμενων σεισμογράφων. Ο σεισμογράφος είναι χορηγία του Πολιτιστικού Σύλλογου Τζερμιάδων.

“Η Αναγέννησις”. Ο σεισμογράφος εγκαταστάθηκε στη βιβλιοθήκη του σχολείου καταγράφοντας συνεχώς δεδομένα σε 24ωρη βάση, 7 μέρες την εβδομάδα .

Οι υπεύθυνοι καθηγητές μαζί με τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου συμμετέχοντας ερευνητικά στο παγκόσμιο δίκτυο, θα εξοικειωθούν αρχικά με το σεισμογράφο, θα μελετήσουν από διάφορες οπτικές το φαινόμενο του σεισμού και θα γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς.