"Φωτιές" έχει ανάψει στην αυτοδιοίκηση η κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα χαοτικά κενά που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς της χώρας, ανοίγοντας την κερκόπορτα δίμηνων συμβάσεων.

Μπροστά στην κατάρρευση των κοινωνικών δομών, που δρομολογήθηκε με τη "βιομηχανία" απολύσεων που προώθησε η κυβέρνηση, τώρα δίνει τη δυνατότητα σε όσους Δήμους είχαν συνάψει δίμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά να ξαναπροσλάβουν άλλους εργαζόμενους με δεύτερη δίμηνη σύμβαση.

Το όλο θέμα πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ που με ανακοίνωση της καταγγέλλει τα «αναρίθμητα πλέον “Success Story” της κυβέρνησης».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «με κατεπείγουσα εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών (αριθμπρωτ.: οικ.44937/8-11-2013), προσπαθώντας ατυχώς να ισορροπήσει το «χάος», που με την πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων με την πλήρη απαγόρευση των προσλήψεων και τη χρηματοδότηση, «επιτρέπονται» σε όσους Δήμους είχαν συνάψει δίμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά να ξαναπροσλάβουν άλλους εργαζόμενους με δεύτερη δίμηνη σύμβαση.

Είναι ξεκάθαρο πως για ακόμη μία φορά γίνονται παρεμβάσεις ρουσφετολογικές όταν όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για προσλήψεις εκτός Α.Σ.Ε.Π., λίγο πριν τις επικείμενες δημοτικές εκλογές» συνεχίζει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ρουσφετολογικές προσλήψεις, ελέω... Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών και συνεχίζει: «Είναι πραγματικό κατάντημα το αρμόδιο Υπουργείο να θεωρεί πως οι ανάγκες των παιδιών είναι δυνατόν να καλυφθούν με δίμηνες συμβάσεις, που θυμίζουμε πως σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπονται για επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες. Ενδεχομένως είναι «υπερβολικό και «αδιανόητο» σε μνημονιακές εποχές να αναφερθούμε στις ανάγκες των παιδιών, σε παιδαγωγικές μεθόδους, σε προσαρμογές παιδιών που αναγκάζονται να αλλάζουν παιδαγωγούς κάθε δύο μήνες!!! Για όλα αυτά προφανώς οι αρμόδιοι (κυβέρνηση και δήμαρχοι) αδιαφορούν!

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων είναι υπερπλήρεις, οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς και όσοι προτείνουν αλλά και αποδέχονται αποσπασματικές λύσεις που δεν αντιμετωπίζουν αλλά επιτείνουν το πρόβλημα, επενδύουν στη ΔΙΑΛΥΣΗ των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος είναι γονείς, εργαζόμενοι και αιρετοί να αναγκάσουν με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων σε αυτές τις υπηρεσίες, σε διαφορετική περίπτωση προετοιμάζουν την εκχώρησή τους σε ιδιώτες. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...!!!».