Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της 1ης Εκθεσης για την Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την γαστρονομία με τον τίτλο “Grekland Panorama” που διοργανώνεται από 14-16 Φεβρουαρίου στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στόχος της παρουσίασης σε στελέχη και φορείς του τουριστικού και παραγωγικού κλάδου ήταν η ανάλυση των ευκαιριών εξωστρέφειας και της δυναμικής που μπορεί να αξιοποιήσει και η Κρήτη, στην πρώτη αυτή και μοναδική έκθεση για την Ελλάδα στο κέντρο της Σκανδιναβίας.

Στο πάνελ, εκτός του κεντρικού ομιλητή, κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη, της “North Events”, που παρουσίασε στοιχεία για την διοργάνωση της έκθεσης, χαιρέτισε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου, αφού και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την διοργάνωση συμμετέχοντας με περίπτερο ως εκθέτης, ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, με την ιδιότητα του ως επίτιμου Πρόξενου των σκανδιναβικών χωρών στο Ηράκλειο αλλά και ως αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων, ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης -Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου - και ο κ. Αριστείδης Στρατάκης, Δ/ντής ΕΟΤ ΠΥΤ Κρήτης.

Η έκθεση "Grekland Panorama" τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

Μεγάλοι Χορηγοί και Εκθέτες είναι οι TUI FRITIDSRESOR, APOLLO KUONI, AIRTOURS, VING, TEMA RESOR, SAS – Scandinavian Airlines, & FONTANA.