Με αρκετές δικαιολογημένες φυσικά απουσίες, συνεχίζεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς η προετοιμασία του Εργοτέλη εν όψει του ντέρμπι με τον ΟΦΗ που βέβαια αργεί ακόμα.

Ο Γιάννης Πετράκης έχει γραμμένα στη λίστα των απόντων τα ονόματα των διεθνών (Βερπακόφσκις, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος) καθώς και τον Πελέ που βρίσκεται με άδεια στην Πορτογαλία.

Κάποιοι άλλοι παίκτες της ομάδας (Μεχία, Κοιλιάρας, Μπαμ Μπαμ) αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς και ίσως προφυλαχθούν στα αυριανά φιλικά ματς στο Παγκρήτιο με ΠΑΟΚ και Ερμή Ζ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν εκφράζεται ανησυχία από το ιατρικό τιμ καθώς μέχρι το ματς με τον ΟΦΗ μεσολαβεί αρκετό χρονικό διάστημα.

Στην Εθνική ομάδα Νέων (Κ19) κλήθηκε εξάλλου ο Νώντας Παντελάκης. Ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη θα συμμετάσχει στο εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την Αυστρία στις 16/10. Ο Παντελάκης αντικαθιστά στην ουσία τον Βλάχο του Ολυμπιακού που είχε κληθεί αρχικά.

Ο νεαρός στόπερ του Εργοτέλη αγωνίστηκε βασικός με την Εθνική ομάδα Κ18 στο νικηφόρο (3-0) φιλικό που έδωσε με τους Νέους του Πλατανιά στα Χανιά στη μνήμη του Ζαχαρία–Ραφαήλ Καραντωνάκη.