Του Γιώργου Λεβεντογιάννη*

Οι δικαστές έχουν αρχίσει να «ξεδοντιάζουν» ένα-ένα τα θηρία της Χρυσής Αυγής αλλά αυτά αγριεύουν πιο πολύ και μέσα και έξω από τη φυλακή. Το πατρογονικό τους ναζιστικό τέρας που τα εκτρέφει με το άσβεστο φυλετικό μίσος δεν τ’ αφήνει να ημερέψουν.

Εχει γίνει πλέον η κύρια φύση τους. Την απάντηση για το εγκληματικό «ποιον» τους ίσως καταστεί δυνατόν να την δώσει τελικά η Δικαιοσύνη. Για τα φυλετικά χαρακτηριστικά του τέρατος πάντως έχει αποφανθεί αμετάκλητα η επιστήμη:

«Δεν υπάρχουν καθαρές φυλές. Ολες οι φυλετικές ομάδες που υπάρχουν σήμερα είναι πλήρως αναμεμιγμένες. Ο όρος «φυλή» από βιολογική και επιστημονική άποψη δεν ισχύει και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά σε πολλες περιστάσεις στους ανταγωνισμούς (ρατσισμός) ανάμεσα σε ομάδες, φυλές κράτη, έθνη».

Ιστορικοί φιλόσοφοι και γενετιστές έχουν παρατηρήσει ότι το τέρας εκκολάπτεται κατά καιρούς από το «αυγό ενός φιδιού» που ανήκει στην φυλή των ερπετών «Nazista Αούα» που διατρέφεται αποκλειστικα και μόνο με το μίσος!

Οι φύλαρχοι της «Χρυσής Αυγής» κομπάζουν πως η σκούφια τους κρατάει από τον πιο καθαρό κλώνο της φυλής αυτής που έχει για θεό της τον «Φύρερ».

Συνεπαρμένοι από το μεγαλείο της, όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση, προκαλούν ασχημονώντας και βιαιοπραγώντας κατά πάντων. Ετσι έκαναν και κατά την προσαγωγή τους στον ανακριτή όταν οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι οι φύλαρχοι-βουλευτές να απολογηθούν για την εγκληματική συμμορία.

Πρώτος προφυλακίστηκε ο βουλευτής Λαγός παρέα με τον πυρηνάρχη της οργάνωσης στη Νίκαια, τσιράκι του δολοφόνου Ρουπακιά. Ο περιβόητος αρχηγίσκος Νικ. Μιχαλολιάκος - «ο μικρός αρχηγός», όπως ήταν γνωστός στη πιάτσα του Πειραιά- αποφασίστηκε νύκτωρα να προφυλακιστεί. Και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό κραυγάζων «χάϊ Χίτλερ» συν γυναικί και θυγατρί! Λίγες ώρες πριν, τρεις άλλοι βουλευτές-υπαρχηγοί είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι και ανταγωνίζονταν στα νταηλίκια υπό τις ιαχές του πεζοδρομίου: «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Οταν οι λύκοι σιωπούν ουρλιάζουν οι χρυσαυγίτες!

Μετά τον αρχηγό και ο υπαρχηγός του Αδόλφος Χρ.Παπάς στο δρόμο για τον Κορυδαλλό. Miserabile visu! «χάϊ Xίτλερ», με τα χέρια ψηλά μπροστά στις κάμερες. Πιο τρομακτικό το θέαμα στο σπίτι του στα Γιάννενα, όπου φιλοξενούσε τον Χίτλερ! «Εintritt Verboten.. Adolf Xitler Strasse- γερμανιστί: «Απαγορεύεται η είσοδος. Οδός Αδόλφου Χιτλερ». Στη βιβλιοθήκη τού βουλευταρά (sic) ναζιστικά βιβλία, στους τοίχους σβάστικες και στη μέση του σαλονιού ο άλλος «φιλοξενούμενος»: ο περιβόητος Παττακός με το βιβλίο της χούντας και το πουλί της 21ης Απριλίου στα χέρια. Εκλεκτικές συγγένειες.

Οι έφοδοι τής ΕΛΑΣ σε σπίτια-γιάφκες φυλάρχων και παρατρεχάμενων ενστόλων φέρνουν στο φως κάθε αυγή σημεία και τέρατα για την εγκληματική δράση της Χ.Α.

Και η δυσωδία ενός υποκόσμου που αναδύεται από τα σπλάχνα του ναζιστικού τέρατος καθιστά ακόμα πιο πνιγηρή την ατμόσφαιρα όσο βαθαίνουν οι έρευνες.

«Ω, τι υπόκοσμος μπαμπά!..»

Tο «Εθνος» -απτόητο- συνεχίζει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Φρίκη και ανατριχίλα που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Εφτά χρόνια ο πρώην δοιηκητής Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών στα «μέσα και στα έξω» με τους εγκληματίες χρυσαυγίτες! Και να’ ταν μόνον αυτός!

Και ενώ οι έρευνες και η ανάκριση συνεχίζονται, το εύλογο ερώτημα που πλανάται είναι: όλο αυτό το ναζιστικό συνάφι, το οργανωμένο παραστρατιωτικά με όπλα κρυμμένα σε γιάφκες και με διασυνδέσεις στην ΕΛΑΣ -και τις οίδε και πού αλλού -είναι απλά και μόνο ένας υπόκοσμος τρελαμένων εθνικιστών με δαιμονισμένες συνειδήσεις; Ή αυτός ο μαύρος θίασος σκιών αποτελεί τον «δούρειο ίππο» μιας οψέποτε τραγικής παράστασης με πρωταγωνιστή κάποιον βρυκόλακα «Μεγάλο Αρχηγό»;

Το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ισως και να μη βρεθεί ποτέ η άκρη από την Δικαιοσύνη.

Ομως η “κυρά Μνημοσύνη” μας πληροφορεί πως τέτοιο τέρας με νύχια γαμψά, κοινοβουλευτική «προβιά» και μ’ αυτή την υποκόσμια όψη έχουμε να δούμε πολλά χρόνια.

Τό πρόβλημα είναι σοβαρό και συνάμα πολύπλοκο. Το τέρας φαίνεται πως έχει συμπάθειες και άκρες σε πρόσωπα περίεργα, δίκτυα και... μέσα! Οπως καί σ’ ένα επαμφοτερίζον έντυπο (με δορά.. αθώας αλεπουδίτσας) που αναμυρηκάζει γκαιμπαιλικές συκοφαντίες από τα αδέσποτα του διαδικτύου εθνικοσοσιαλιστικά σάιτ, προς εξυπηρέτηση αλλοτρίων συμφερόντων.

Ας κρατήσουν, λοιπόν, την ψυχραιμία τους οι πολιτικοί και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Οι συζητήσεις περί εκλογών, «μεταξύ τυρού και αχλαδίου» στα εφ-εμ και στα τηλεοπτικά πάνελ, οδηγούν καμιά φορά σε αδιέξοδες λύσεις.

Ποιος ωφελείται; Ιδού η απορία. Μήπως «ο Μεγάλος Αρχηγός»; Η ιστορία πολλά μας έχει διδάξει. «Ωφελείν ή μη βλάπτειν».. τη Δημοκρατία!

* Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης είναι δημοσιογράφος, πρώην δ/ντής του “ΕΘΝΟΥΣ” και του “ΜΕΓΚΑ”