Ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Π» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ: «ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ»

Ο φετινός Εργοτέλης είναι γεμάτος ευχάριστες εκπλήξεις. Σε κάθε ματς θα υπάρχει και κάτι νέο να επιδείξει ο Γιάννης Πετράκης ο οποίος μοιάζει με ταχυδακτυλουργό που βγάζει συνεχώς λαγούς από το καπέλο.

Ένας από τους παίκτες που «έκλεψαν την παράσταση» στο ματς με τον Πλατανιά ήταν ο Δηνήτρης Διαμαντάκος ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα στο πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα και σημείωσε ένα γκολ σημαντικό για τον Εργοτέλη καθώς άνοιξε τον δρόμο για μια σπουδαία νίκη αλλά και για τον ίδιο τον 20χρονο επιθετικό καθώς ήταν το «παρθενικό» του στην μεγάλη κατηγορία.

Η...ψαριά ήταν λοιπόν πολύ καλή για τους “κιτρινόμαυρους”. Ο Διαμαντάκος πέρα από το γκολ ξεχώρισε και για τον τρόπο που το πανηγύρισε κάνοντας την κίνηση του ψαρά που ρίχνει την πετονιά και βγάζει την ψαριά του. Ένα πανηγυρισμό που όπως εξηγεί σήμερα στην «Π» τον...σχεδίασε μαζί με τον Ρομάνο: «Πριν από το παιχνίδι το σκεφτήκαμε με τον Ρομάνο και είπαμε πως αν σκοράρουμε θα το πανηγυρίσουμε με αυτό τον τρόπο. Έτυχε να σκοράρουμε και οι δυο και τηρήσαμε αυτό που είχαμε πει» λέει χαμογελώντας ο Διαμαντάκος. Αυτό που μετράει περισσότερο για τον ίδιο είναι ότι πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Σούπερ Λίγκα και βοήθησε την ομάδα του. Αυτός ήταν και όπως λέει και ο στόχος του: «Το έψαχνα καιρό αυτό το γκολ. Το ήθελα πάρα πολύ και είναι μια ηθική ικανοποίηση. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και βοήθησα για να κερδίσει η ομάδα μου. Μακάρι να υπάρχει και συνέχεια».





Ο Διαμαντάκος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα. Είχε αγωνιστεί από την αρχή και στο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναικό όπου είχε πετύχει το μοναδικό γκολ του Εργοτέλη. Ο ίδιος λέει γιʼ αυτό: «Εγώ είμαι έτοιμος και όποτε με χρειαστεί ο προπονητής μου θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω. Νιώθω καλά στον Εργοτέλη και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Ο Εργοτέλης τρελαίνει κόσμο φέτος με την πορεία του αλλά όπως δηλώνει ο Διαμαντάκος στην ομάδα δεν κάνουν τρελά όνειρα: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά και δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Δουλεύουμε πολύ και είμαστε μια οικογένεια. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον προπονητή και μέχρι τώρα όλα πάνε καλά αλλά δεν κάνουμε τρελά όνειρα. Το μότο μας στην ομάδα είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κι όπου βγούμε».

Ο Διαμαντάκος είναι ένας από τους επτά παίκτες του Εργοτέλη που έχουν βρει δίχτυα φέτος. Αυτό κατά τον ίδιο οφείλεται «στην πολύ καλή ποιότητα των παικτών. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες και δεν είναι τυχαίο που υπάρχει αυτή η πολυφωνία στο σκοράρισμα».

Τα δικά του όνειρα όμως ποια είναι; Ανήκει στον Ολυμπιακό, αγωνίζεται ως δανεικός στον Εργοτέλη (έχει παίξει και σε Πανιώνιο, Άρη) και δεν το κρύβει ότι «στόχος μου είναι να παίξω στον Εργοτέλη για να πάμε όσο καλύτερα γίνεται φέτος και του χρόνου να διεκδικήσω μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού».