Συνηθισμένη, πλην χαρισματική διασκέδαση.

2 GUNS

Σκην.: Μπαλτάσαρ Κορμάκουρ

Πρωτ.: Ντενζέλ Ουάσινγκτον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Πώλα Πάτον, Μπιλ Πάξτον, Τζέιμς Μάρσντεν

Ο Ρόμπερτ κι ο Μάικλ δουλεύουν μυστικά για δύο διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες, και χωρίς να γνωρίζουν ο ένας την πραγματική ιδιότητα του άλλου, προσπαθούν να εξαρθρώσουν ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, αλλά σύντομα διαπιστώνουν ότι πίσω απ’ αυτό βρίσκονται διαφθαρμένοι πράκτορες της CIA.

Η νέα ταινία του Ισλανδού σκηνοθέτη, που το 2000 μας είχε δώσει το «101 Ρέικιαβικ» («101 Reykjavík»), είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του αμερικανού Στίβεν Γκραντ και αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία του Κορμάκουρ με τον Γουόλμπεργκ μετά το ενδιαφέρον «Τελικό χτύπημα» («Contraband», 2012). Μια γρήγορη και διασκεδαστική κωμική περιπέτεια, που χωρίς να προσφέρει κάτι πρωτοφανές, περιπλέκει μια ιστορία με πολλούς χαρακτήρες, πολλαπλά κίνητρα, ανατροπές, ένα πολύ καλό πρωταγωνιστικό δίδυμο σε μία από τις πιο κεφάτες στιγμές του, τον Πάξτον σε μια εξαιρετική εμφάνιση κακού, και σκωπτική στάση προς τους θεμελιώδεις θεσμούς του αμερικανικού επεκτατισμού, όπως οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός. Το μόνο κρίμα είναι ότι οι αρκετές ανατροπές θυσιάζονται μέσα στον γρήγορο ρυθμό της πλοκής, καθώς προκύπτουν είτε εύκολα είτε προβλέψιμα, ενώ λείπει και ο περισσότερος χρόνος ανάπτυξης των χαρακτήρων, χάρη στον οποίο τα συναισθηματικά διακυβεύματα (οι συμμαχίες και οι προδοσίες της ιστορίας) θα ήταν λειτουργικότερα.ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

YOU’RE NEXT

Σκην.: Άνταμ Γουίνγκαρντ

Πρωτ.: Σάρνι Βίνσον, Νίκολας Τούτσι, Γουέντι Γκλεν

Μια οικογένεια συγκεντρώνεται στο εξοχικό σπίτι της στο δάσος για να γιορτάσει την επέτειο γάμου των γονιών. Ξαφνικά, δέχονται επίθεση από αγνώστους που φορούν μάσκες ζώων και οι οποίοι αρχίζουν να σκοτώνουν τα μέλη της οικογένειας.

Αν έχουμε να πούμε κάτι για την ταινία, είναι αυτό που έχουμε ήδη πει πολλές φορές για το είδος των αμερικανικών ταινιών τρόμου, ότι είναι το πιο τυποποιημένο είδος αυτή τη στιγμή, με μια πανομοιότυπη κεντρική ιδέα της απομονωμένης παρέας στην εξοχή που δέχεται δολοφονική επίθεση από φυσικό ή υπερφυσικό εχθρό. Ακριβώς το ίδιο λοιπόν συμβαίνει κι εδώ, με εξαιρετικά βίαιες δολοφονίες για όποιον αγαπάει το splatter, κάστινγκ χωρίς την παραμικρή έμπνευση, κι έναν αντιδραστικού τύπου διαχωρισμό χαρακτήρων, καθώς ο ακαδημαϊκός και ο ‘εναλλακτικός’ γιος είναι οι ενορχηστρωτές του σχεδίου ενάντια στον ‘συστημικό’ πατέρα- συνταξιούχο βιομηχανίας όπλων.