Τέσσερα νέα έργα από το δήμο με λεφτά του ΕΣΠΑ

Ανάσα για την πόλη η ανάπλαση της Μεγάλου Αλεξάνδρου


Το εισιτήριο της δημοπράτησής τους πήραν τέσσερα έργα του Δήμου Ηρακλείου, καθώς διασφάλισαν την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Το μεγαλύτερο απ’ αυτά σε έκταση κατασκευαστικού κόστους είναι η ανάπλαση της Μεγάλου Αλεξάνδρου ή της μικρής πεταλοειδούς, όπως χαρακτηρίζεται, λόγω της πολύ σημαντικής κυκλοφοριακής αξίας της καθώς συνδέει την περιοχή του Μασταμπά με το Μπεντεβή ( Ιερολοχιτών – Παπαναστασίου).

Κατά μήκος της κεντρικής αυτής οδικής αρτηρίας πρόκειται να γίνουν έργα αποχέτευσης ομβρίων, νέου φωτισμού, αστικού εξοπλισμού, πεζοδρομίων και ασφάλτου.

Ωστόσο δεν θα γίνει υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, προκειμένου, όπως η δημοτική Αρχή υποστηρίζει, να μην υπάρξουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

Το δεύτερο και επίσης σημαντικό έργο αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Κορνάρου από το ύψος της πεζοδρομημένης 1966 (κεντρικής αγοράς) μέχρι την οδό Μαυρολένης.

Το τρίτο έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί αφορά στην ανάπλαση των πλατειών Αγ. Γεωργίου, Ελ. Βενιζέλου και του πρώην Δημοτικού Σχολείου και την διαμόρφωση οδών εντός οικισμού Κερασιών Δ.Δ. Παλιανής.

Τέλος το τέταρτο έργο αφορά στην ανάδειξη του οικισμού του Προφήτη Ηλία, δηλαδή την ανακατασκευή δρόμων και εκκλησίας.

«Διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών», τόνισε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν και οι δημοπρατήσεις των έργων αυτών μετά την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων τους. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά να γίνονται παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα, το περιβάλλον και την αισθητική όλης της περιοχής”.