Πυροβόλησε μια γυναίκα στην Αγ. Αικατερίνη

Γλίτωσε από θαύμα


Απίστευτο περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης όταν ένας 45χρονος έβγαλε και πυροβόλησε μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων περαστικών 50χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της.

Ευτυχώς η τύχη βοήθησε την 50χρονη, καθώς οι σφαίρες του δράστη εξοστρακίστηκαν και βρήκαν σε αυτοκίνητο που ανήκει στην οικογένεια της 50χρονης.

Τι συνέβη όμως προχθές το απόγευμα και ποιο είναι το χρονικό της απίστευτης ιστορίας που έχει θορυβήσει μια ήσυχη γειτονιά;

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο ανήλικος γιος του δράστη ο οποίος αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα, άρχισε να πετάει πέτρες στο αυτοκίνητο της 50χρονης, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία. Όπως υποστηρίζουν οι γείτονες, ο μικρός της οικογένειας λόγω της διανοητικής ασθένειας του δρα ανεξέλεγκτα και είναι αγαπημένη του ασχολία να καταστρέφει με πέτρες περιουσίες των κατοίκων.

Κάποιες από τις πέτρες που πέταξε ο μικρός βρήκαν τον ουρανό του αυτοκινήτου της 50χρονης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα. Μετά τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα, ο 45χρονος δράστης πήρε την οικογένεια και τον μικρό κι εξαφανίστηκαν από τη γειτονιά.

Χθες ωστόσο, ο σύζυγος της 50χρονης ενημέρωσε το δράστη ότι υπέβαλε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μήνυση σε βάρος του, για τη φθορά της περιουσίας. Την πρώτη φορά ο σύζυγος της 50χρονης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποβάλει μήνυση, αφού είχε δεχθεί απειλές από το 45χρονο δράστη.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο δράστης περίμενε τον σύζυγο της 50χρονης να αποχωρήσει και λίγο αργότερα βγήκε στο δρόμο με όπλο και τη φώναξε να βγει στο παράθυρο. Ανυποψίαστη η 50χρονη βγήκε να δει τι συνέβη κι εντελώς απρόκλητα ο 45χρονος, παρουσία μάλιστα ενός γείτονα, άρχισε να πυροβολεί. Σοκαρισμένη η 50χρονη προσπάθησε να προστατευθεί και για καλή της τύχη οι σφαίρες σταμάτησαν σε αυτοκίνητο που ανήκε σε μέλος της οικογένειας της και έτσι από θαύμα σώθηκε. Αμέσως μετά το περιστατικό ο δράστης εξαφανίστηκε προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

Τελικά συνελήφθη χθες και όπως αποδείχθηκε κρυβόταν σε χωράφι της περιοχής.

Όπως υποστηρίζουν οι γείτονες της περιοχής, η δράση του 45χρονου είναι γνωστή και δεν είναι λίγες οι φορές που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, έχουν απειλήσει πως πρόκειται να σκοτώσουν ή να βλάψουν ανθρώπους στην περιοχή. Οι γείτονες μάλιστα έχουν συντάξει κείμενο διαμαρτυρίας στο οποίο αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί, στις απειλές που έχουν δεχθεί, αλλά και στο γεγονός πως ο ανήλικος γιος του δράστη φέρεται ανεξέλεγκτα λόγω της διανοητικής υστέρησης του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούν ουρλιαχτά και κλάματα παιδιού από το σπίτι του δράστη, ακόμα και μετά τις 2.00 τα μεσάνυχτα. Πάρα πολλές είναι οι φορές επίσης που ο μικρός έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, ενώ οι γείτονες τον έχουν δει αρκετές νύχτες να κοιμάται ημίγυμνος στη μέση του δρόμου ή να κλαίει γοερά επειδή οι γονείς του τον έχουν κλειδώσει έξω από το σπίτι.

Ενώ όμως οι καταστάσεις που διαδραματίζονται στην περιοχή είναι τραγικές και οι γείτονες έχουν κατ’ επανάληψη ενημερώσει τις αστυνομικές Αρχές, δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα, εκτός από περιστατικά άκρατης βίας και απειλών από πλευράς του δράστη, ο οποίος σημειώνεται ότι είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές για τη συμπεριφορά του.

Οι κάτοικοι της περιοχής πλέον υποστηρίζουν ότι ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και είναι αδιανόητο μια ολόκληρη Πολιτεία να μην μπορεί να παρέμβει. Εκφράζουν μάλιστα τη σοβαρή ανησυχία τους για το γεγονός ότι ήταν πολύ πιθανό χθες η περιοχή να είχε θρηνήσει αθώους ανθρώπους, επειδή η νομοθεσία προστατεύει τέτοιες συμπεριφορές.