Η μυρωδιά της τσικουδιάς “μέθυσε” όσους βρέθηκαν χθες το απόγευμα στον Καράβολα.

Για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοργάνωσε τη Γιορτή Τσικουδιάς, μια εκδήλωση με έντονο το παραδοσιακό χρώμα της Κρήτης, βασισμένη στο τοπικό μας κέρασμα που παράγεται αυτή την περίοδο σε όλο το νησί.

Η παραγωγή τσικουδιάς έγινε με το ρακοκάζανο που είχε στηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενώ δεν έλειψαν τα παραδοσιακά δρώμενα και οι κρητικοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο Χνάρη. Μουσική έπαιξαν οι καταξιωμένοι κρητικοί καλλιτέχνες, Βαγγέλης Αλεξάκης - Γρηγόρης Παραγιουδάκης, Μιχάλης Κουνάλης, Νεκτάριος Σαμόλης και Γιώργης & Νίκος Στρατάκης.

Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκατοντάδες επισκέπετες γεύτηκαν παραδοσιακή μουσταλευριά καθώς και άλλα εδέσματα και γλυκά φτιαγμένα από τις γυναίκες που εξυπηρετούνται στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, όπως επίσης και άφθονη τσικουδιά και κρασί των ντόπιων οινοποιών.

Το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Ηρακλείου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Νίκος Γιαλυτάκης, Βαγγέλης Σισαμάκης και Αριστείδης Μπολάκης. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι Δήμος Ηρακλείου, Κοινωφελής Επιχείρηση Δ.Η, 3η Δημοτική Κοινότητα, Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης.