Πολύ κοντά στην απόκτηση Ισπανού κεντρικού αμυντικού βρίσκεται ο Εργοτέλης. Οι “κιτρινόμαυροι” φαίνεται πως κατέληξαν στην λύση για το κέντρο της άμυνας όπου είχαν όπως γράψαμε και χθες τρείς επιλογές δίνοντας το προβάδισμα στον Ισπανό στόπερ με εμπειρία από την Πριμέρα.

Στον Εργοτέλη έχουν κάνει την πρόταση τους και περιμένουν την απάντση του ποδοσφαιριστή, με τις δυο πλευρές πάντως να είναι πολύ κοντά και τους κιτρινόμαυρους να αισιοδοξούν ότι το θέμα θα κλείσει θετικά.

Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν διαρρεύσει για τον ποδοσφαιριστή, καθώς στον Εργοτέλη θέλουν πρώτα να κλείσει η μεταγραφή και στην συνέχεια να γίνουν γνωστά ονόματα και διευθύνσεις, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για παίκτη που έχει εμπειρία και η απόκτηση του θα προκαλέσει αίσθηση.

Το μόνο που έγινε γνωστό είναι η ηλικία του (34 χρόνων) και ότι έχει περάσει από πολλές ομάδες της χώρας του. Η μεταγραφή του Ισπανού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Οι επαφές έφτασαν χθες στην κορύφωση τους και στον Εργοτέλη έλεγαν ότι είναι κοντά στον παίκτη αλλά περίμεναν και την τελική του απάντηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εργοτέλης θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση για την συγκεκριμένη μεταγραφή η οποία θα φτάσει σε ένα ποσό λίγο πάνω από τις 100.000 ευρώ.

Όπως γράψαμε και χθες όλο το βάρος έχει πέσει στην ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής και δεν αποκλείεται ο παίκτης να έρθει μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο Ηράκλειο. Πάντως ακόμα κι αν έρθει είναι δύσκολο να αγωνιστεί στο παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Λεβαδειακό.

Η μεταγραφή του στόπερ θα είναι πιθανότατα η τελευταία, εκτός κι αν προκύψει κάτι εξαιρετικό και προσιτό οικονομικά για τον Εργοτέλη στις θέσεις του επιθετικού και του αριστερού μπακ. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία για το ματς με τον Λεβαδειακό συνεχίστηκε χθες με απογευματινή προπόνηση.

Ο Πεσόα Ουέλινγκτον ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, ενώ ατομικά γυμνάστηκε ο Οράσιο Καρντόσο. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα με μια απογευματινή προπόνηση που θα ξεκινήσει στις 18:00.

Χθες εξάλλου  η ΠΑΕ Εργοτέλης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. Νερά «Ζαρός». Με αφορμή τη συνεργασία ο πρόεδρος της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. Νερά «Ζαρός» ο κ. Γιώργος Σταματάκης, δήλωσε: «Ως εταιρία σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα υγιή σωματεία της Κρήτης.

Θεωρούμε ότι με την παρουσία του ο Εργοτέλης, όλα αυτά τα χρόνια, έχει προσφέρει πολλά όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνία. Είναι ένα υγιές σωματείο και είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με μια ομάδα που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο μας.

Εύχομαι στον Εργοτέλη να επιτύχει τους στόχους του και να πάει όσο ψηλότερα γίνεται». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιάννης Δασκαλάκης, δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή μας η συνεργασία με μια μεγάλη κρητική εταιρία, η οποία δείχνει εμπράκτως την στήριξη και την υποστήριξη στον τόπο της.

Ο Εργοτέλης έχει προσφέρει στον αθλητισμό και στην κοινωνία όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι από τη συνεργασία θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές». 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Άρχισε προετοιμασία χωρίς Ιωαννίδη

Στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς ξεκίνησε χθες, η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού για τον εκτός έδρας αγώνα της Δευτέρας με τον Εργοτέλη.

Το πρόγραμμα της προπόνησης στο μεγαλύτερο μέρος του περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής και το ακολούθησαν κανονικά όλοι οι παίκτες, εκτός από τον Ιωαννίδη. Ο έλληνας αμυντικός πρώην παίκτης του ΟΦΗ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο Τάκης Λεμονής που περιμένει άλλη μια μεταγραφή για να κλείσει το ρόστερ, θέλει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους Βοιωτούς ενόψει του αγώνα με τον Εργοτέλη.