Μετά από εναλλαγές προσήμου και κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 21 περίπου μονάδων, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές της Τετάρτης σε θετικό έδαφος, και πάνω από τις 900 μονάδες.

Προερχόμενος από πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με συνολικές απώλειες 8,30%, ο ΓΔ βρήκε πολύτιμη στήριξη στο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στον τίτλο της Coca-Cola HBC, ο οποίος έφτασε ενδοσυνεδριακά να ενισχύεται σε ποσοστό έως και 4,48%.

Η συναλλακτική δραστηριότητα στο ταμπλό δεν διαφοροποιήθηκε ουσιαστικά, σε σχέση με το μοτίβο των προηγούμενων συνεδριάσεων. Τόσο ο όγκος όσο και ο τζίρος παρέμειναν σε «συγκρατημένα» επίπεδα, ενώ σε επίπεδο ειδησεογραφίας το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε αφενός στις επαφές που είχε χθες στην Αθήνα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Joerg Asmussen, αφετέρου στις νέες δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και η Angela Merkel, σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα νέο «πακέτο» στήριξης.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap, πέραν της Coca-Cola HBC ξεχώρισαν και τα κέρδη της Τιτάν, ενώ με αξιόλογα ποσοστιαία κέρδη ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση και οι μετοχές των Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν μόλις τέσσερις τίτλοι, εκ των οποίων οι Jumbo και Alpha Bank δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 903,76 μονάδες με κέρδη 0,85%. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,84% στις 9012,62 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, με μοναδικό τίτλο σε αρνητικό έδαφος αυτόν της Alpha Bank, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,37% (έως το +2,03% ενδοσυνεδριακά) στις 134,34 μονάδες.

Προχθές διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 22,19 εκατ. τεμαχίων, αξίας 36,53 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του ταμπλό 73 μετοχές έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 49 υποχώρησαν και 131 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.