Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο που αποκάλυψε πλήθος ευρημάτων, όπως κοντάρια, βαριοπούλες, δοχεία με εύφλεκτα υλικά, κράνη και αντισφυξιογόνες μάσκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση διεξήχθη παρουσία εκπροσώπων των δικαστικών αρχών ύστερα από καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Πάντως οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος δήλωσαν ανενημέρωτες.

Η επιχείρηση προκάλεσε «θερμό» επεισόδιο στην Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης μίλησε για εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, «χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια» ενώ αναρωτήθηκε εάν υπήρχε έγκριση των πρυτανικών αρχών.

Απαντώντας σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Οι χώροι προετοιμασίας παράνομων ενεργειών, που ήταν επί δεκαετίες σε κατάληψη, επιτέλους αποδόθηκαν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό ήθελε όλη η Ελλάδα, εκτός βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρει αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια, θα πέσει στο κενό» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον πόλεμο ανακοινώσεων συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας: «Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους θέλουν να χρησιμοποιούν λοστάρια, κάλυκες όλμων και πρώτες ύλες για μολότοφ…».

Δένδιας: “Δεν υπάρχει άβατο για τη νομιμότητα”

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στο Πολυτεχνείο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΕΜΠ, όπως και η απόδοση των καταληφθέντων χώρων στην πανεπιστημιακή κοινότητα ύστερα από τριάντα χρόνια, αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα.

Η χρήση των πανεπιστημιακών χώρων ως εστιών ανομίας και κάθε φύσεως παραβατικότητας -ακόμη και παρεμπορίου- δεν είναι αποδεκτή σε μία δημοκρατική κοινωνία. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι και κυρίως όσοι παριστάνουν ότι αγνοούν την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"»