Συνέντευξη στον Γιάννη Ζωράκη

“Δένω την ποιότητα με το Life Style για να προωθήσω αυτό που αγαπώ”

Η ερμηνεύτρια Θωμαή Απέργη μιλά αποκλειστικά στην «Π»


Αν δεν τη δεις από κοντά δεν μπορείς να πιστέψεις ότι πρόκειται για πραγματικότητα. Αυτή είναι η Θωμαή Απέργη, ή όπως την έχουν αποκαλέσει πολλά Αθηναϊκά Μέσα “Το κορίτσι του καλοκαιριού”. Γνωστή από την ποιοτική συμμετοχή της στο διαγωνισμό επιλογής ελληνικού τραγουδιού στη Eurovision και το Show Your Face Sounds Familiar, η Θωμαή βρέθηκε στο Ηράκλειο για ένα μοναδικό Live πλάι στο κύμα.

Ο κόλπος της Αγίας Πελαγίας και το Almyra έγιναν μια σκηνή την οποία αγκάλιασε η Θωμαή με τη φωνή της και με μια σκηνική παρουσία που για χρόνια έχει να δει η ελληνική μουσική σκηνή.

Με ήχους ακουστικούς και προσαρμοσμένους στις ανάγκες του χώρου, η Θωμαή εξέπληξε το κοινό κι έκανε το απόγευμα του Σαββάτου διαφορετικό.

Με πολύ μεγάλη οικειότητα και ευγένεια, λίγο μετά τη συναυλία, η εκπληκτική ερμηνευτής παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην “Π” στην οποία μίλησε για το κοινό της Κρήτης και την ενέργεια του, για τη διαφορετικότητα των ακουστικών συναυλιών, αλλά και για το γεγονός ότι προετοιμάζεται να ξαναέρθει σύντομα για μια ακόμα συναυλία μέσα στον Αύγουστο.

Ερ.: Πώς ήταν η εμπειρία να παίζεις ένα διαφορετικό Live σ’ έναν χώρο παραθαλάσσιο με ήχους ακουστικούς;

Απ.: Κάθε φορά όταν παίζουμε η εμπειρία είναι διαφορετική, διότι και το κοινό είναι διαφορετικό. Στο Ηράκλειο και στο Almyra είχαμε ένα κοινό το οποίο δεν έχει συνηθίσει να ακούει συχνά αυτό το είδος της μουσικής, αλλά μας δέχθηκε και μας αγκάλιασε με τον καλύτερο τρόπο. Πέρα από αυτό, η φιλοξενία στην Κρήτη είναι καταπληκτική όσες φορές κι αν έχω έρθει, αλλά και τώρα μέσα από αυτή τη συναυλία και αυτό το χώρο, η εμπειρία ήταν μια πάρα πολύ ωραία κι ακόμα πιο όμορφο αυτό που ζήσαμε. Χαίρομαι πάρα πολύ κι ελπίζω να ξανάρθω πολύ άμεσα.

Ερ.: Παρουσίασατε ένα πρόγραμμα το οποίο διαφέρει από ένα συναυλιακό πρόγραμμα με κρουστά και ηλεκτρικά όργανα. Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ των δύο προγραμμάτων;

Απ.: Συνήθως παίζουμε με σαξόφωνα, τύμπανα και κρουστά, οπότε η διαφορά σε ένα πρόγραμμα περισσότερο ακουστικό με κόντρα μπάσο και πλήκτρα είναι μεγάλη. Κυρίως η διαφορά επικεντρώνεται στην ενέργεια.

Η ενέργεια που δίνεται μέσα από τα τύμπανα και τα κρουστά απέχει από ένα ακουστικό πρόγραμμα, αλλά εμείς εστιάζουμε στα συναισθήματα που βγάζει το κάθε πρόγραμμα κι αυτά αναδεικνύουμε κάθε φορά.

Ερ.: Όπως έχετε πει και στο παρελθόν η στόχευση σας είναι να δίνετε στον κόσμο ένα καλό και ποιοτικό πρόγραμμα με καλά και ποιοτικά τραγούδια χωρίς εκπτώσεις. Πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί αυτό σε μια περίοδο κρίσης, που οι εκπτώσεις σε όλα τα επίπεδα έχουν γίνει συνώνυμο της καθημερινότητας;

Απ.: Δεν είναι καθόλου εύκολο διότι είμαι αποφασισμένη να μείνω σε αυτό το συγκεκριμένο δρόμο και να μην παρεκκλίνω. Αυτό που προσπαθώ να συνδυάσω είναι το κομμάτι που αφορά πιο πολύ το Life Style και τη Show Biz προκειμένου να περάσω με αυτό τον τρόπο το ύφος και το στυλ που αγαπώ εγώ, με στόχο να το αγκαλιάσει περισσότερο το ευρύ κοινό.