Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ζωγραφικά έργα για το Άγιο Όρος θα έχουν την ευκαιρία από αύριο χιλιάδες Ηρακλειώτες κι επισκέπτες της πόλης.

Η έκθεση πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 8.00 το απόγευμα αύριο, ενώ η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Τους Κρητηικούς, αλλά και όσους πρόκειται να βρεθούν στο νησί για το συγκεκριμένο διάστημα, κάλεσαν να παραβρεθούν στην έκθεση, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Νίκος Γιαλιτάκης και ο κ. Παύλος Τροχόπουλος.

Στην έκθεση που έχει θέμα της το «Άγιο Όρος» φιλοξενούνται έργα του διεθνούς φήμης καθηγητή κ. Ευθύμη Βαρλάμη.

«Θέλουμε να προσκαλέσουμε τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες σε μια πολύ ωραία έκθεση που θα φιλοξενήσει το Ηράκλειο για τους ανθρώπους και το Άγιο Όρος. Είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει η πόλη και από τα σπουδαιότερα γεγονότα που έχει φιλοξενήσει διαχρονικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης ανέφερε επίσης ότι η έκθεση του Καθηγητή Βαρλάμη «Το Άγιον Όρος» είναι αφιερωμένη στην Αθωνική Πολιτεία, την οποία ο διεθνούς φήμης Έλληνας ζωγράφος θεωρεί πολύτιμη κιβωτό του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Μια κιβωτός που διαφύλαξε και συνεχίζει να διατηρεί και σήμερα τις υψηλές αξίες της ορθοδοξίας και του πολιτισμού μας. Στα έργα του με τα μοναστήρια, τις σκήτες και τα παρεκκλήσια αναδεικνύεται η μοναδική αρχιτεκτονική και το υπέροχο φυσικό τοπίο μέσα από ένα ιδιαίτερο μεταφυσικό φως που μετουσιώνει την ύλη και την ανυψώνει προς το θείο.

Ο δήμαρχος υποστήριξε επίσης ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη γιατί η έκθεση αυτή παρουσιάζεται στο Ηράκλειο μετά τις Βρυξέλλες, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες και προπάντων στις γυναίκες και τα παιδιά να βιώσουν την ατμόσφαιρα, την ειρήνη και τη μυσταγωγία του Όρους.

«Για την συγκεκριμένη έκθεση έχει δείξει ενδιαφέρον πολύ μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών» ανέφερε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης για να προσθέσει:

«Θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έκθεση οι Ηρακλειώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης».