Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή σύμφωνα με τον ποιητή. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΦΗ που για να μπορέσει να φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο προπονητής του χρειάζεται να δουλέψει ακόμα πολύ ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Πανιώνιο.
Στο χθεσινό φιλικό με τον ΑΟΧ ο ΟΦΗ μπορεί να κέρδισε με 1-0 αλλά έδειξε ότι ο δρόμος μέχρι να φτάσει στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας είναι μακρύς. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δοκίμασε την ομάδα που έχει στις σκέψεις του για το πρωτάθλημα, μια ομάδα που όπως και στα φιλικά του εξωτερικού πήγε καλά αμυντικά αλλά είχε φανερό πρόβλημα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δυο γκολ στην μέχρι τώρα προετοιμασία (με εξαίρεση το φιλικό με την ερασιτεχνική Βελουις Μποις) είχαν σκόρερ τον Τριποτσέρη. Ο αμυντικός του ΟΦΗ πέτυχε το γκολ στο ισόπαλο φιλικό παιχνίδι με την Σερκλ Μπριζ και το χθεσινό κόντρα στον ΑΟΧ μετά από στημένες φάσεις. Κι αυτό γιατί οι επιθετικοί έμειναν μακριά από την περιοχή καθώς δεν τροφοδοτήθηκαν και οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν μετά από ατομικές προσπάθειες. Ότι καλύτερο είχε να επιδείξει στο χθεσινό ματς ο ΟΦΗ ήταν η απόδοση του Μιλιάζες. Ο Πορτογάλος ήταν μακράν ο πιο ορεξάτος παίκτης και κάλυψε με επιτυχία όλη την αριστερή πλευρά. Αν και δεν είχε βοήθειες από τον Όγιος που για μια ακόμα φορά ήταν έξω από τα νερά του τα κατάφερε περίφημα δείχνοντας ότι είναι ένας πολύ δυνατός και γρήγορος μπακ με πολύ καλή αντίληψη του χώρου και με επιθετικές δυνατότητες. Από τους υπόλοιπους νέους (9 στους 11 σε σχέση με πέρυσι) ο Γκαλέτι είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά φάνηκε σφιγμένος, ο Τριποτσέρης κράτησε τη θέση του και πέτυχε και το γκολ, ο Ζβασίγια δεν είχε πρόβλημα, ο Στάθης δεν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα, ο Καλαιτζιτς σταθερός, ο Δασκαλάκης θετικός όποτε χρειάστηκε να επέμβει, ο Φραγκουλάκης δεν έχει έρθει ακόμα στο επίπεδο που μπορεί. Αυτά για την ομάδα του α` μέρους. Στο β` ημίχρονο άλλαξε κατά τα 10/11 και από τους παίκτες που αγωνίστηκαν φάνηκε περισσότερο ο Λαμπρόπουλος.

Πώς έπαιξε

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Μιλιάζες στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Στάθη στο δεξί, με τους Σβασίγια και Τριποτσέρη να αποτελούσαν το αμυντικό δίδυμο. Κάλαϊτζιτς και Βερόν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Φραγκουλάκη να παίζει μπροστά τους σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρισκόταν ο Γκαλέτι, στο αριστερό ο Όγιος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνιζόταν ο Παπάζογλου.
Στο 6ʼ στο μονοκόμματο σουτ του Φραγκουλάκη στην κίνηση, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ 7 λεπτά αργότερα, ο Όγιος έκλεψε την μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ όμως ο Θεοδορόπουλος απέκρουσε με τα πόδια.
Στο 26ʼ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Όγιος, ο Τριποτσέρης έπιασε την κεφαλιά, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε αρχικά όμως ο στόπερ του ΟΦΗ με δεύτερη προσπάθεια, δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 1-0 για τον ΟΦΗ.
Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του όταν ο Φραγκουλάκης με σουτ, έστειλα την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Θεοδωρόπουλου.
Στο βʼ ημίχρονο ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε πολλές αλλαγές αφήνοντας στο γήπεδο μόνο τον Ζβασίγια. Ο Φερνάντες ήταν στην εστία, με τον Μπούρμπο να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μονιάκης στο αριστερό, ενώ οι Σβασίγια-Δαμιανάκης αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μακρής και Μπανούσης ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Λαμπρόπουλος αγωνιζόταν μπροστά τους, με τους Κουτσιανικούλη και Περογαμβράκη να αγωνίζονται στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Νιμανί στην κορυφή.
Στο 52΄ όταν μετά από σέντρα του Λαμπρόπουλου, ο Περογαμβράκης έπιασε την κεφαλιά όμως ο Θεοδωρώπουλος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
Τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ απείλησε ξανά, όταν μετά από απευθείας φάουλ του Μονιάκη, έδιωξε ο Θεοδωρόπουλος.
Τελευταία αλλαγή για τον ΟΦΗ έγινε στο 74ʼ με τον Φαζό να περνάει στην θέση του Ζβασίγια.
ΑΟΧ: Θεοδωρόπουλος, Κορτσινίδης, Καμπλιώνης, Πιθαρούλης, Ντράγκοβιτς, Κότσι , Μποτωνάκης, Παγώνης, Τσάστος, Δρακάκης, Πάγκαλος.