Αύξηση κατά 22% συνολικά, με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου να πρωτοστατεί στις αφίξεις τουριστών αφού η αύξηση φτάνει το 31%, καταγράφει η Aegean στις πτήσεις εξωτερικού το τρίμηνο Μαΐου - Ιουλίου μεταφέροντας συνολικά 1,3 εκατομμύρια επιβάτες, 235.000 περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της AEGΕΑΝ να επενδύσει στην ανάπτυξη του δικτύου της, με 11 νέους προορισμούς και με επιπλέον δρομολόγια εξωτερικού τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια.
Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα θετικό είναι το αποτέλεσμα για την τουριστική κίνηση της Αθήνας, όπου παρατηρείται αντιστροφή της αρνητικής τάσης του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 15%. Σημαντική όμως είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της θετικής τάσης των άλλων κυρίων βάσεων από τις οποίες επιχειρούν τουλάχιστον 3 αεροσκάφη, και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου όπου παρουσιάστηκε αύξηση μεταξύ 19%-41%, ενισχύοντας τη θετική πορεία της τελευταίας τριετίας.
Θετική είναι και η πορεία των μικρότερων βάσεων (Κέρκυρα, Κως και Καλαμάτα), από τις οποίες επιχειρεί σε κάθε μία από 1 αεροσκάφος, σημειώνοντας συνολική αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά +58%.
Είναι η πρώτη φορά, που ελληνικός αερομεταφορέας προσφέρει 120 απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από την Αθήνα και την περιφέρεια.