Την στιγμή που τα μεταγραφικά έχουν “παγώσει” για τον Εργοτέλη και το βάρος έχει πέσει στην αδειοδότηση και στην προετοιμασία, ο Γιώργος Σαρρής φαίνεται ότι ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες.

Τις τελευταίες μέρες και κυρίως μετά την πρώτη άκαρπη επαφή που είχαν οι δυο πλευρές για την ανανέωση του συμβολαίου που λήγει τον Δεκέμβριο, ο παίκτης σε συνεργασία με τον εκπρόσωπό του αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι για την απόκτηση του υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ αλλά και τον Αρη ενώ δεν αποκλείεται στο παιχνίδι της διεκδίκησης του να μπει (μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση) και ο ΟΦΗ.

Στον Εργοτέλη δεν λένε όχι στην παραχώρηση του νεαρού αμυντικού γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο να τον κρατήσουν και μετά τον Δεκέμβριο στο δυναμικό της ομάδας. Αν υπάρξει πρόταση που να τους ικανοποιεί είναι πρόθυμοι να αφήσουν από τώρα τον παίκτη να φύγει έτσι ώστε και αυτός να αλλάξει περιβάλλον και να φέρει χρήματα στο ταμείο, με τα οποία ο Εργοτέλης θα τον αντικαταστήσει.

Οι “κιτρινόμαυροι” είναι γνωστό ότι θέλουν να πάρουν έναν κεντρικό αμυντικό ενώ αν φύγει ο Σαρρής ίσως να αποκτήσουν και δεύτερο. Για τον Σαρρή φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον η ΑΕΚ κάτι που σε πρώτη φάση δεν άφησε ασυγκίνητο τον 23χρονο παίκτη. Όμως από την άλλη είναι σε μια ηλικία που θέλει να κάνει το βήμα μπροστά και η ΑΕΚ όσο και αν είναι μεγάλο μέγεθος θα αγωνίζεται τα δυο επόμενα χρόνια μακριά από την Σούπερ Λίγκα.

Αυτό κάνει επιφυλακτικό τον παίκτη ανεξάρτητα αν ο ίδιος έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι τον τιμάει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και ότι θα έβλεπε θετικά την περίπτωση να αγωνιστεί στον δικέφαλο του Νότου. Τις τελευταίες ώρες στο παιχνίδι για την απόκτηση του φαίνεται να έχει μπει και ο Αρης του Γιάννη Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαρτινέγκο, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει και επίσημη πρόταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ο Σαρρής να αλλάξει ομάδα αλλά όχι και χρώμα φανέλας, αφού και ο ίδιος δεν λέει όχι στην προοπτική του Αρη. Ωστόσο για την απόκτηση του δεν αποκλείεται να κινηθεί και ο ΟΦΗ που βρίσκεται στην αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Ο ΟΦΗ είχε κάνει κίνηση και τον περασμένο Γενάρη αλλά χωρίς αποτέλεσμα και είναι πολύ πιθανό να επανέλθει για τον Ηρακλειώτη αμυντικό αν και το όνομα του δεν έχει ακουστεί μέχρι τώρα.

Αγωνία για την άδεια

Στο μεταξύ η ομάδα εισήλθε χθες στην δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας έχοντας αποκτήσει μέχρι τώρα τους Κασαπάκη, Αναστασάκο και Καρντόσσο. Ο τελευταίος αναμένεται να βάλει σήμερα την υπογραφή του στο συμβόλαιο ενός έτους με τους “κιτρινόμαυρους” και να κλείσει και τυπικά το θέμα.

Ο Γιάννης Πετράκης περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης με την ελπίδα ότι θα υπάρξει γρήγορη και θετική κατάληξη. Τα ανοιχτά μέτωπα παραμένουν πολλά και επιθυμία του προπονητή του Εργοτέλη είναι να κλείσουν αν είναι δυνατόν πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Νάουσα που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Ο κ. Πετράκης θέλει να κλείσει τα κενά έτσι ώστε να μπορέσει στα πολλά και δυνατά φιλικά που θα δώσει στην Νάουσα να μοντάρει την νέα ομάδα. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο Εργοτέλης έχει αρκετούς παίκτες στο…περίμενε (Κώτσιος, Κατσικοκέρης, Γιάννης Κοιλιάρας, Τζανής) και αναμένει την απόφαση της ΕΠΟ για την άδεια.

Εκτός πλάνων ο Λαμπίν

Εκτός πλάνων τεχινκής ηγεσίας φαίνεται να βρίσκεται ο Λαμπίν. Ο Αφρικανός που ήρθε πέρυσι με προσδοκίες αλλά δεν βοήθησε όσο θα περίμεναν στον Εργοτέλη δεν υπολογίζεται από τον Γιάννη Πετράκη. Ο Λαμπίν απουσιάζει αδικαιολόγητα από τις προπονήσεις και στον Εργοτέλη σκέφτονται ακόμα και την διακοπή συμβολαίου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λαμπίν έχει ένα συμβόλαιο μεγαλύτερο από την προσφορά του και στην ομάδα του Ηρακλείου δεν θα έλεγαν όχι σε πρόταση για την παραχώρηση του.