Το ταμειακό πλεόνασμα και το έλλειμμα στην κοινωνία

Αφήστε το παραμύθι με το πλεόνασμα που δήθεν έχουμε βάλει ως στόχο να δημιουργήσουμε.

Να το χέσω (ναι, έτσι ακριβώς!) εγώ το πλεόνασμα, όταν διαλύουμε την κοινωνία και οδηγούμε τον πληθυσμό της χώρας σε συνθήκες Κατοχής!

Προς τι λοιπόν η φτώχεια και η δυστυχία του λαού μας; Για να υπερασπιστούμε τάχα μου ένα νόμισμα που στην πράξη δεν το έχουμε (το ευρώ) και μια ιδέα (την ευρωπαϊκή) που εξοντώνει τους λαούς;

Ποιος πια σ’ αυτή τη χώρα αντιμετωπίζεται με στοργή και ευαισθησία από το κράτος;

Ο άνεργος ή ο αδύναμος; Δεν έχουν πια στον... ήλιο μοίρα και αύριο θα πεθαίνουν στους δρόμους!

Οσοι ακόμη έχουν δουλειά; Τους φτωχοποίησαν κόβοντάς τους τους μισθούς και τα μεροκάματα και από την άλλη τους φορτώνουν με φόρους και χαράτσια που δεν μπορούν να πληρώσουν!

Οι νέοι που ξέρουν μια τέχνη ή έχουν ένα μάτσο πτυχία στην... τσέπη; Δεν έχουν πια καμιά τύχη σ’ αυτή τη χώρα! Ούτε για γκαρσόνια αλλά ούτε και για λαντζέρισσες θα τους πάρουν!

Οσες προσδοκίες κι αν δημιουργούν, όσα ψέματα κι αν λένε, το έλλειμμα στην κοινωνία είναι πολλαπλάσιο του ταμειακού και απλά την έχει διαλύσει!

ΜΕ ΛΙΣΤΑ!

Τα στοιχήματα από χθες στα πολιτικοδημοσιογραφικά στέκια πέφτουν βροχή!

Στις πόσες του Σεπτέμβρη θα στηθούν κάλπες;

Πάντως θα είναι με λίστα!

Η ΓΚΡΙΝΙΑ

Δεν είναι μόνο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ που έχουν γκρίνια με τον Σαμαρά. Είναι και η μισή κοινοβουλευτική ομάδα που τον κατηγορεί ότι κυβερνά με τους Πασόκους και το δικό του προσωπικό πυρήνα από την “Πολιτική Ανοιξη”.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Αφού έριξαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση εκατομμύρια νοικοκυριά, τώρα... σκέπτονται πώς θα τα... ανακουφίσουν!

Πέφτουν να κοιμηθούν και σκέφτονται αυτό! Τέτοια κοροϊδία!

(Να τους αναγνωρίσουμε τουλάχιστον τις... καλές προθέσεις! Το έκαναν για να... σωθεί η χώρα!)

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με δόσεις η δόση! Ολα συμφωνημένα, τακτοποιημένα και αφού πρώτα φρόντισαν να δημιουργήσουν τρομοπανικό μήπως και δεν μας δώσουν τη δόση...

Ολα στο παιχνίδι είναι...

ΤΟ ΙΔΙΟ

Το είχε αποκαλύψει η στήλη το δημοσκοπικό πατατράκ που έρχεται για τον Κουβέλη.

Θα έχει την ίδια τύχη του Καρατζαφέρη...

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Εχει ενδιαφέρον η επιστολή που στέλνει στους αρμόδιους υπουργούς και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων ο τ. πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Οροπεδίου Λασιθίου Δημ. Σακελλάρης, για το δράμα που ζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος.

Γνωστό άλλωστε και το ότι εκείνοι που κυβέρνησαν φρόντισαν να διαλύσουν την αγροτική παραγωγή.

Εχει σημασία όμως ότι αυτό που προτείνει (με τη δική του πείρα) είναι η αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής! Σωστή η ιδέα.

Το ερώτημα είναι ποιος θα την κάνει; Μήπως εκείνοι που τη διέλυσαν;

ΛΥΣΗ;

Αν η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι απολύσεις υπαλλήλων, ας γίνουν τριπλάσιες απ’ αυτές που έχουν προγραμματιστεί.

Είναι όμως αυτό; Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που το πιστεύει;

Ζητώ έναν (αν υπάρχει) που να το στηρίξει με λογικά επιχειρήματα, με μολύβι και χαρτί...

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

Και καλά η... κακή τρόικα τους ζητά αυτά. Οι δικοί μας τι έχουν να αντιτάξουν;

Εχουν μήπως σχέδιο (ελληνικό σχέδιο) εξόδου από την κρίση;

Κι αν αύριο φύγει η τρόικα και μας εγκαταλείψει;

Προβλέπω να... διαδηλώνουμε (όπως και με τις αμερικανικές βάσεις που δήθεν θα τις... πετούσαμε στη θάλασσα...) ζητώντας να μείνουν και να συνεχίζουν να μας... σώζουν!

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Κατά τ’ άλλα (έλεγαν κάποτε και τρομοκρατούσαν τον κόσμο) οι... κομμουνιστές θα έπαιρναν τα σπίτια του κόσμου!

Πώς το ‘φερε η ζωή να μας τα πάρουν οι... καραδεξιοί...

Οσο για τ’ αυτοκίνητα, βοϊδάμαξα, κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

ΝΕΑ

Νέα επενδυτική τράπεζα φαίνεται να βρίσκεται στα σκαριά με πρωτοβουλία του Απ. Ταμβακάκη. Στο σχήμα λέγεται πως είναι ο Βαρδινογιάννης, ο Ελληνοαμερικανός τραπεζίτης Αρ. Χαλικιάς και το Calamos Group.

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ!

Αντάρτικο από το βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλο που δήλωσε ότι δεν ψηφίζει τις απολύσεις των υπαλλήλων από τους δήμους!

Θα βρεθούν άλλοι;

ΤΑ ΒΕΛΗ

Φαρμακερά βέλη για τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και τη στάση που τήρησαν πολλοί έναντι της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και εκείνης του Λουκά Παπαδήμου - φωτογραφίζοντας τουλάχιστον για την πρώτη περίπτωση και τη βενιζελική πτέρυγα - εκτόξευσε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ.

“Διαπιστώνεται, πως αν το ΠΑΣΟΚ στήριζε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, από ό,τι είναι σήμερα για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατική Παράταξη, που σήμερα παρακμάζει” είπε χαρακτηριστικά ο άλλοτε συνοδοιπόρος του Βενιζέλου στον εκσυγχρονισμό βουλευτή.