Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Τον πέρασαν για... πειρατή οι ταξιτζήδες!

Η περιπέτεια στο Ηράκλειο ενός ομογενή από την Αφρική


Με προσαγωγή και πολύωρη παραμονή στο Α.Τ. του αερολιμένα πλήρωσε Ελληνας επιχειρηματίας που ζει στη Νότια Αφρική και κάνει διακοπές στην Κρήτη με την οικογένειά του την εξυπηρέτηση που έκανε σ’ έναν φίλο του να τον μεταφέρει με ενοικιαζόμενο Ι.Χ. στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να αναχωρήσει για το εξωτερικό.

Οδηγοί ταξί θεώρησαν ότι έκανε παράνομα μεταφορές, τον κατήγγειλαν με αποτέλεσμα παρά τις διαμαρτυρίες του να μείνει έως το απόγευμα της Κυριακής στο Α.Τ. και να αφεθεί ελεύθερος μετά την εξακρίβωση των στοιχείων του και με εντολή εισαγγελέα.

Ο Σταμάτης Καψιμάλης, ο οποίος κάνει διακοπές με τη σύζυγό του και τον γιο του σε ξενοδοχείο στο Μακρύ Γιαλό, μίλησε στην “Π” για την περιπέτειά του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αντιμετωπίστηκε σαν να είχε κάνει κάποια εγκληματική πράξη.

“Ξαφνικά άρχισαν να με βρίζουν οι ταξιτζήδες”

“Το πρωί της Κυριακής, παρέα μ’ έναν φίλο μου μεταφέραμε ένα φιλικό μας ζευγάρι με το οποίο κάναμε διακοπές στο αεροδρόμιο για να φύγουν. Πριν τους αποχαιρετήσουμε, μου έδωσε χρήματα για το αυτοκίνητο που είχαμε ενοικιάσει μαζί και ξαφνικά άρχισαν να καταφτάνουν οδηγοί ταξί, να φωνάζουν και να χειρονομούν. Να μου λένε ότι τους παίρνω τη δουλειά, ότι είμαι Αλβανός, Βούλγαρος κ.λπ. Τους είπα ότι δεν έχω καμία σχέση, ότι κάνω διακοπές. Ηρθε μάλιστα και υπάλληλος της εταιρείας που είχα ενοικιάσει το Ι.Χ. και το επιβεβαίωσε. Δεν άκουγαν τίποτα.

Φώναξαν την Αστυνομία και βρέθηκα στο τμήμα του αεροδρομίου όπου μου ζήτησαν ταυτότητα που δεν κρατούσα μαζί μου. Η ιστορία άρχισε στις 11.30 το πρωί και τελείωσε στις 5.30 το απόγευμα μέχρι να πιστοποιήσει η γυναίκα μου την ταυτότητά μου”.

Ο ίδιος είπε στην “Π” ότι στο Α.Τ., όταν ήθελε να πάει στην τουαλέτα “με συνόδευε αστυνομικός μ’ ένα μεγάλο όπλο λες και ήμουν εγκληματίας”.

Ο Σ. Καψιμάλης μάς είπε: “Με κράτησαν τόσες ώρες χωρίς κατηγορία.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλοί κομπιναδόροι που κάνουν υποκλοπή του μεταφορικού έργου των ταξιτζήδων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βρίζουν και να ταλαιπωρούν τον καθένα”.

“Αφησα 15.000 ευρώ στις διακοπές μου στην Ελλάδα και αντιμετωπίστηκα με τον χειρότερο τρόπο”

Ο κ. Καψιμάλης, ο οποίος ζει στη Ν. Αφρική αλλά κατάγεται από το Αίγιο, είπε ακόμη ότι μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει 15.000 ευρώ στις διακοπές του στην Ελλάδα στηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό και θεωρεί τον τρόπου αντιμετωπίστηκε ως πολίτης απαράδεκτο.

“Είχαμε καταγγελία, κάναμε τα προβλεπόμενα”, λένε οι αστυνομικοί

Για το περιστατικό η Ελένη Δημητριάδου επόπτρια στο αεροδρόμιο είπε στην “Π”: “Είχαμε καταγγελία από ταξιτζή για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Δεν κάναμε σύλληψη αλλά ακολουθήσαμε όσα προβλέπει ο νόμος.

Μέχρι ν’ αποδειχθεί η ταυτότητα του κυρίου αφού δεν είχε έγγραφα μαζί του, παρέμεινε στο Α.Τ. πολύ λιγότερη ώρα από αυτή που λέει.

Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και έδωσε εντολή να φύγει. Δεν υπήρχε διάθεση να τον ταλαιπωρήσουμε απλώς εφαρμόσαμε το νόμο”, κατέληξε.