Με κρητικούς χορούς και τραγούδια γιόρτασαν στα φιλόξενα Γρεβενά οι κορασίδες του Ηροδότου τη μεγάλη τους επιτυχία να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο στο 24ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ, δέκα ακριβώς χρόνια μετά την αντίστοιχη διάκριση της ομάδας του 2003.

Μια επιτυχία που πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή δεν είχε τεθεί ως στόχος αλλά προέκυψε στην πορεία μέσα από τη μαχητικότητα και το πηγαίο ταλέντο των αθλητριών του Αλέξη Χριστοδούλου και της Δάφνης Σταυρακάκη.

«Πετύχαμε έναν στόχο που δεν είχαμε θέσει κι αυτό μας ικανοποιεί αφάνταστα. Η ομάδα αυτή στηρίζεται σε κορίτσια του 1998, άρα έχει τη δυνατότητα του χρόνου να πετύχει ακόμα καλύτερα πράγματα. Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά και θέλω να πιστεύω ότι είδαμε το ξεκίνημα αρκετών κοριτσιών που έχουν μέλλον στο μπάσκετ», τόνισε ο προπονητής του Ηροδότου.

Η MVP της ομάδας και μέλος της καλύτερης πεντάδας του τουρνουά Ρένια Καρλάφτη θα ξεκουραστεί λίγες μέρες και μετά θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής κορασίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ήταν μια τέλεια εμπειρία και ευχαριστώ πολύ όλες τις συμπαίκτριές μου και τον κόουτς για τη βοήθεια. Επόμενος στόχος για μένα είναι να προσφέρω όσα μπορώ στην Εθνική».

Κατά τη διάρκεια του γλεντιού που ακολούθησε σε ταβέρνα των Γρεβενών, η Μαρία Δανδουλάκη και η Γωγώ Σακουλάκη γιόρτασαν τα γενέθλιά τους.

Να τονίσουμε ότι αυτό ήταν το 15ο μετάλλιο για ομάδα της Κρήτης σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το 7ο σε επίπεδο κορασίδων.

Κοντά με Τακιανό ο ΟΦΗ

Προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ζήτησε ο Φώτης Τακιανός από τους ανθρώπους του ΟΦΗ προκειμένου να απαντήσει στην πρόταση που του έκαναν για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της επιτροπής, παρουσία του προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Δανδάλη, υπήρξε ταύτιση απόψεων ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο για τριετή συμφωνία. Το ύψος του μπάτζετ γνωστοποιήθηκε στον κ. Τακιανό ότι θα είναι 80.000 ευρώ, με τον Μακεδόνα τεχνικό να ζητάει λίγες μέρες προκειμένου να διαπιστώσει πως μπορεί να κινηθεί μεταγραφικά με αυτό το ποσό για να δημιουργήσει τον νέο ΟΦΗ.