A2 ΠΟΛΟ - Για την παραμονή θα παλέψει πλέον ο ΟΦΗ
Την παραμονή του στην Α2 πόλο θα διεκδικήσει πλέον ο ΟΦΗ 5-7 Ιουλίου, μια και έχασε από Εθνικό και Ηρακλή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Ο ΟΦΗ έχασε 14-6 από Εθνικό και 16-7 από Ηρακλή.
Γ’ Όμιλος
Η Βαθμολογία:
1. Εθνικός 15 (5 αγ.)
2. Ηρακλής 10 (6 αγ.)
3. Ηλυσιακός 5 (5 αγ.)
4. ΟΦΗ 1 (6 αγ.)
Σήμερα στις 9μ.μ. παίζουνΕθνικός Πειραιά - Ηλυσιακός.
Ο Α’ Γύρος της Τελικής Φάσης της Α2 Ανδρών - και για τον όμιλο Ανόδου και γι αυτόν της καθόδου - θα διεξαχθεί 5-7 Ιουλίου και ο Β’ Γύρος στις 19-21 Ιουλίου. Η κλήρωση των αγώνων της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα γραφεία της ΚΟΕ. Στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών ανέρχονται οι 2 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης του ομίλου Ανόδου, ενώ οι 2 τελευταίες του ομίλου Καθόδου υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική κατηγορία. Στον όμιλο της καθόδου θα παίξουν εκτός από τον ΟΦΗ και οι ΟΥΚ Βόλου, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Λάρισας, Τρίτων Αμαρουσίου και Ηλυσιακός.
Με την άνοδο, από την Β’ Εθνική φέτος 5 ομάδων η νέα Α2 ανδρών την περίοδο 2013-14 θα έχει 15 ομάδες.


ΣΤΙΒΟΣ - Τρία μετάλλια ο ΟΦΗ στο Πανελλήνιο Π-Κ
Δυο Παγκρήτια ρεκόρ στα 4Χ100μ. και 4Χ400μ. σημειώθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Παίδων-Κορασίδων στα Τρίκαλα. Στα 4Χ100 κορασίδων σημειώθηκε από τον Ελ Βενιζέλο με 48,45 ενώ στα 4Χ400 κορασίδων από τον Κύδωνα με 40,28. Το Ηράκλειο είχε τρια μετάλλια από τους αθλητές-τριες του ΟΦΗ Διάκο (χρυσό) 200μ. με 29.09, Καστρινού (χρυσό) έπταθλο με 4660β. και Ξεκινάκη (χάλκινο) στη σφαιροβολία με 17.10μ.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: 9ες Γεωργοπούλου- Λίσλεβαντ στη Σύρο
Δύο κορίτσια από το Ηράκλειο διακρίθηκαν στο τουρνουά μάστερ μπιτς βόλεϊ της ΕΟΠΕ που διεξάγεται στην Σύρο. Η Αθηνά Γεωργοπούλου και η Βανέσα Λίσλεβαντ κέρδισαν τον πρώτο αγώνα με 2-0 σετ αλλά έχασαν με 2-1 στο δεύτερο. Αυτή ήταν η παρθενική τους εμφάνιση σε τουρνουά μάστερ.
Οι δύο Ηρακλειώτισσες (ήρθαν 9ες) παίζουν στην κατηγορία κάτω των 19 χρόνων, πλέον δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην μεγάλη κατηγορία. Συνεχίζουν δυναμικά με στόχο το επόμενο τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί σε λίγες μέρες στην Χαλκιδική.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: “Xρυσή” η Πρεβολαράκη
Νέες επιτυχίες πανηγύρισε η Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνη της Τουρκίας. Η Ηρακλειώτισσα στην καταγωγή Μαρία Πρεβολαράκη πέτυχε 4 νίκες στην κατηγορία των 55 κιλών της ελευθέρας πάλης και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Οι Λευτέρης Κοσμίδης και Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησαν από ένα χρυσό μετάλλιο στη γυμναστική. Συγκεκριμένα οι δύο Έλληνες αθλητές πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, με τον Λευτέρη Κοσμίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στην ενόργανη γυμναστική, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς. Αντίστοιχη ήταν η επίδοση και του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 15.700 βαθμούς. Δύο χάλκινα μετάλλια πρόσθεσε στην ελληνική αποστολή ο Θόδωρος Ιακωβίδης, που στην κατηγορία των 85 κιλών στην άρση βαρών κατέλαβε την τρίτη θέση, τόσο στο αρασέ όσο και στο ζετέ. Ο Αντώνης Φωκαΐδης νίκησε τον Μάρτιν Μπάου στον τελικό των 1.500 μέτρων ελεύθερο στην κολύμβηση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τα 4 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες έφτασε η Νόρα Δράκου, η οποία κατέκτησε το αργυρό στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 1:01.75, πίσω μόνο από την Ιταλίδα Έλενα Τζέμο (1:01.57).