Οι Κυπριακές Αερογραμμές αναστέλλουν από την 1η Ιουλίου τρία δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα μεταξύ αυτών το Ηράκλειο - Αθήνα - Ηράκλειο, το Αθήνα - Ρόδος και Αθήνα - Θεσσαλονίκη ενώ τα δρομολόγια Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη, Ρόδος - Ηράκλειο και Ρόδος - Θεσσαλονίκη συνεχίζονται αλλά με αεροσκάφη που θα εδρεύουν στην Κύπρο.

Η απόφαση αποδίδεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Οι απολύσεις προσωπικού

Σύμφωνα με το ikypros.com, χθες επιδόθηκαν οι πρώτες επιστολές για αποχώρηση σε υπαλλήλους που εξέφρασαν επιθυμία για εθελοντική αποχώρηση. Πρόκειται για 203 από τους 488 υπαλλήλους που εξέφρασαν την επιθυμία για αποχώρηση βάσει του σχεδίου εξυγίανσης. Οι υπόλοιπες απολύσεις αναμένεται να προωθηθούν εντός δύο μηνών.

Η Κυβέρνηση είχε δηλώσει μέσω του υπουργού Συγκοινωνιών Τάσου Μητσόπουλου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για παραχώρηση χαριστικών αποζημιώσεων και ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να στηριχθεί ούτε νομικά.

Ο πρόεδρος του Δ. Σ. της εταιρείας Τώνης Αντωνίου δήλωσε ότι ανεξαρτήτως εάν θα εξαγγελθούν απεργιακά μέτρα από τους υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, τα αεροπλάνα της εταιρείας θα πετάξουν και θα συνεχίσει την λειτουργία της.

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές με έντονα αισθήματα ανησυχίας.

«Ο τουρισμός, το μόνο ίσως κομμάτι της κυπριακής ζωής που μπορεί να βοηθήσει την κυπριακή οικονομία, έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα μετά τα γεγονότα του Μάρτη, που έχουν ανατρέψει τον προγραμματισμό και τις θετικές προοπτικές για το 2013. Εργατική, όμως, αναταραχή και απεργιακές κινητοποιήσεις αυτή την κρίσιμη και καθοριστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξουν κάποια θετικά πρόσημα όσον αφορά τις αφίξεις, θα επιφέρουν τελειωτικό κτύπημα στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην οικονομία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.