Του Θάνου Περβολαράκη

“Σήκωσαν” το χρηματοκιβώτιο καθηγητή της Ιατρικής

Είχε χρυσαφικά και λίρες της οικογένειας


Χρυσή... διάρρηξη στο πολυτελές σπίτι ενός από τους πιο γνωστούς καθηγητές ιατρικής του Ηρακλείου! Διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών και άδειασαν το σπίτι. Η διάρρηξη και η κλοπή έγινε ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο καθηγητής ιατρικής και η σύζυγος του ήταν προσκεκλημένοι σε μια εκδήλωση (γάμο) και απουσίαζαν από το σπίτι τους για αρκετές ώρες. Επιστρέφοντας τα ξημερώματα της Κυριακής διαπίστωσαν την διάρρηξη στο σπίτι τους.

Οι «ποντικοί» μπήκαν στο σπίτι αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο, ενδεχομένως με λοστό, μια μπαλκονόπορτα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της πολυτελούς μονοκατοικίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι έχει συναγερμό, όμως οι ιδιοκτήτες ξέχασαν- άγνωστο γιατί- να τον ενεργοποιήσουν, ενώ δε διαθέτει κάμερες.

Πήραν το χρηματοκιβώτιο

Οι διαρρήκτες αλώνιζαν γι’ αρκετή ώρα στο σπίτι του γιατρού, ψάχνοντας ένα προς ένα τα δωμάτια. Ανοίγοντας την ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας βρήκαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν βιδωμένο στον τοίχο, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους κλέφτες να το ξεβιδώσουν και να το πάρουν μαζί τους. Το βάρους 50 κιλών χρηματοκιβώτιο περιείχε σύμφωνα με πληροφορίες κοσμήματα μεγάλης αξίας, χρυσές λίρες, αλλά και τα κλειδιά τριών πολυτελών οχημάτων τα οποία ανήκουν στην οικογένεια. Μάλιστα, ο φόβος όλων είναι μην βρουν τα οχήματα οι δράστες και τα κλέψουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαρρήκτες έκλεψαν και πιστωτικές κάρτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν τέλος πως οι κλέφτες έχουν κάνει ήδη ένα σημαντικό λάθος το οποίο έχει εντοπίσει η ασφάλεια Ηρακλείου και είναι πιθανόν το λάθος τους αυτό να αποκαλύψει και την ταυτότητά τους.

Εξιχνίαση

Εντωμεταξύ, αστυνομικοί του Αρκαλοχωρίου εξιχνίασαν την κλοπή που είχε γίνει σε βάρος ενός 61χρονου από χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδας. Ο 61χρονος είχε καταγγείλει ότι άγνωστοι του είχαν κλέψει κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ. Από την προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ένας 32χρονος στο σπίτι του οποίου μετά από έρευνα βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων. Μέρος αυτών αναγνώρισε ο 61χρονος.