Σε εορταστικό κλίμα και με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο, μαζικό αθλητικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού που θα γίνει την Κυριακή στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο των αγώνων Run Greece θα διεξαχθεί με την ονομασία "Ηράκλειο" αγώνας δρόμου 5 και 10.000μ, που διοργανώνουν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με την χορηγία της WIND.

Τρέξτε να προλάβετε

Ήδη έξι ημέρες πριν από τους αγώνες οι συμμετοχές έχουν φτάσει περίπου 1.000 και αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία μέχρι και το Σάββατο παραμονή των αγώνων.

Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη, με τους εξής τρόπους:

• Ηλεκτρονικά μέσω του σαιτ: run-greece.gr,

• Υποβάλλοντας έντυπη αίτηση, σε ένα από τα παρακάτω γραφεία:

Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, 1ος όροφος (από 08.00 έως 15.00). Τηλ.: 2813 400244 & 2813 400243

Δήμος Ηρακλείου, Tμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω, 3ος Όροφος (από 08.00 έως 14.30). Τηλ.: 2813 499203

Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, Στάδιο Ελευθερίας, Πλατεία Κόρακα - Χανιώπορτα (από 09.00 έως 14.00 και 17.00 έως 20.00). Τηλ.: 2810253587.

Εάν δεν καλυφθεί ο αριθμός τω συμμετεχόντων, τότε οι εγγραφές θα συνεχιστούν και το ΣΑΒΒΑΤΟ (15 Ιουνίου) στο Παγκρήτιο Στάδιο – Θύρα 1, (10.00 – 20.00), από όπου θα πρέπει να περάσουν όλοι οι δρομείς για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και τα αντίστοιχα αναμνηστικά (μπλουζάκι κ.λ.π.).

Την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Στο πλαίσιο προβολής των αγώνων Run Greece που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ και σε συμφωνία με την ΕΡΤ και ο τρίτος αγώνας του Ηρακλείου θα μεταδοθεί την Κυριακή από την κρατική τηλεόραση.

Κέντρο

εγγραφών και υλικού

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τον Αριθμό Συμμετοχής τους το Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., από το Παγκρήτιο Στάδιο – Θύρα 1.

Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν ένα φάκελο που θα περιλαμβάνει:

• Τον Αριθμό Συμμετοχής τους

• Chip Χρονομέτρησης

• Παραμάνες

• Αυτοκόλλητο Αριθμού για την Τσάντα του Δρομέα

Επιπλέον θα παραλάβουν την Τσάντα του Δρομέα, με τις Τεχνικές Οδηγίες και αναμνηστικό t-shirt.

Ώρες εκκίνησης

Το κέντρο της πόλης θα καταλάβουν οι κάτοικοι για να βιώσουν την χαρά της άθλησης αλλά και της συμμετοχής στην γιορτή βαδίζοντας ή τρέχοντας στους δρόμους της πόλης.

Για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων η ώρα εκκίνησης έχει οριστεί στις 09.30 και θα γίνει από την πλατεία Ελευθερίας (οδός Δικαιοσύνης, διάβαση πεζών, στο ύψος της Περιφέρειας Κρήτης).

Για τον δρόμο των 5 χιλιομέτρων η εκκίνηση θα δοθεί στις

10.45 από το ίδιο σημείο με τα 10χλμ (πλατεία Ελευθερίας). Ο τερματισμός, αφού οι δρομείς θα διανύσουν συγκεκριμένες διαδρομές, θα γίνει όπου και η εκκίνηση, στην πλατεία Ελευθερίας (μπροστά στο κτήριο της τράπεζας Κύπρου).