Πάνω από 6 εκατ. απέκρυψαν οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Το πόρισμα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δείχνει πως η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ για τους τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται το σύνολο της φοροδιαφυγής φτάνει τα 6,3 εκατομμύρια ευρώ (6.304.688).

Συγκεκριμένα η Ελένη Παπακωνσταντίνου κατηγορείται πως απέκρυψε τα περισσότερα από αυτά, 2.987.660,08 ευρώ. Ο σύζυγός της, Συμεών Συκιαρίδης, 1.666.318,05 ευρώ. Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, το ποσό που φαίνεται πως απέκρυψε βάσει του πορίσματος είναι 193.499 ευρώ, ενώ ο σύζυγός της, Ανδρέας Ρωσσώνης, κατηγορείται για φοροδιαφυγή 1.457.210,48 ευρώ.

Εκτός όμως από το πόρισμα στη δημοσιότητα δόθηκαν και επιστολές των Ελένης Παπακωνσταντίνου και Συμεών Σικιαρίδη στις οποίες αναφέρουν πως δεν δέχονται το πόρισμα και τα όσα τους καταλογίζει για φοροδιαφυγή.

ΠΟΙΟΙ;

Ποιοι διαδίδουν ότι ο Δανέλλης μετακινείται στο ΣΥΡΙΖΑ;

Από τον Γιώργο στον Αλέξη;

ΞΑΝΑ

Ξανά πυρ και μανία ο Βενιζέλος με τον Στουρνάρα.

Αυτοί οι δύο δεν θα... αγαπηθούν ποτέ!

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ

Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Κριστίν Λαγκάρντ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, Στεφάν Ρισάρ, στο Παρίσι στο πλαίσιο της έρευνας για την επίμαχη διαιτησία με τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, για την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ υποχρεώθηκε πρόσφατα να καταθέσει στη δικαιοσύνη.

Δεν φαντάζομαι να έχει την ίδια τύχη και η Κριστίν...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί αύριο ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να του εκδηλώσει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Χόιερ θα υπογράψει συμφωνία με τις τράπεζες για την έμπρακτη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου της χώρας που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω της έλλειψης ρευστότητας στις τράπεζες.

Η συμφωνία θα προβλέπει την παροχή εγγυήσεων ύψους μέχρι 500 εκατ. ευρώ που μοχλευόμενα μπορούν να φτάσουν το 1,5 δισ. ευρώ και θα ωφεληθούν κυρίως μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά από την ΕΤΕπ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δείχνει την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στο μέλλον της Ελλάδας.

ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!

Το πρόγραμμα «διάσωσης» οδηγεί τη χώρα στη δραχμή, υποστηρίζει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «ζήτω το ξέσπασμα ειλικρίνειας για την Ελλάδα», που αναφέρει ότι οι προβλέψεις για το χρέος είναι «ουτοπικές» και χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής.

Μάλιστα επισημαίνει ότι η πολιτική της τρόικα είναι αυτή που οδηγεί σε Grexit!

Ο ΧΡΟΝΟΣ

Περισσότερο χρόνο για την ένταξη 12.500 χιλιάδων δημόσιων υπάλληλων σε διαθεσιμότητα ζήτησε από την τρόικα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει προσπάθεια μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, όπου παρουσιάζονται καθυστερήσεις, και στη συνεχεία με μια μικρή παράταση να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που θα προκύψουν.

ΠΑΠΠΟΥΣ

Παππούς για πρώτη φορά έγινε την Κυριακή ο Στρατηγός Μανόλης Παραβολιδάκης. Ο κόρη του Ευαγγελία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η γέννηση του οποίου γέμισε με χαρά όλη την οικογένεια. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης πλέει σε πελάγη ευτυχίας με τα πρώτα κιόλας χαμόγελα της εγγονής του. Να σας ζήσει.

ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Σε θέση μάχης βρέθηκαν οι πύραυλοι S-300 που διαθέτει η χώρα μας την περασμένη εβδομάδα. Τα εξελιγμένα ραντάρ που διαθέτουν «κλείδωσαν» εναέριους «εχθρικούς» στόχους και στοχοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν στο Αιγαίο.

Το εν λόγω σύστημα, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στο νησί μας, συμμετείχε από την περασμένη Δευτέρα έως και τις 7 Ιουνίου στη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2013» που γινόταν σε συνδυασμό με τη ναυτική άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού.

Βέβαια κάθε φορά που τίθεται σε επιχειρησιακή δράση το ρωσικό αυτό πυραυλικό σύστημα ενοχλείται το ΝΑΤΟ και πάντα εκφράζει προφορικά τη δυσαρέσκειά του σε ανώτατο επίπεδο.

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ

Τρεις κι ο κούκος έμειναν στο ΠΑΣΟΚ και... σφάζονται καθημερινά!

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Τα πάνω - κάτω θα φέρουν οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων. Από το 2014 αντί για ανάπτυξη που λένε, θα... κατεβάσουν ρολά οι μισές υπηρεσίες του Δημοσίου!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον και επικριτικός για τη στάση της Τρόικα απέναντι στη χώρα μας παρουσιάστηκε χθες στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Λένω πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά εγώ νιώθω πως η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ και συνέχισε: «Αισθάνομαι ότι με τις γνώσεις, την παιδεία και την αγάπη που τρέφω για την Ελλάδα είμαι... συνιδιοκτήτης της. Κάποιοι προσπάθησαν να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη. Κάποιες κυβερνήσεις, όλος ο κόσμος και το ΔΝΤ αναρωτήθηκαν πώς θα επιβιώσει η Ελλάδα. Αν θα πρέπει να φύγει από το ευρώ ή να εξαφανιστεί το ίδιο το ευρώ. Το λάθος που κάναμε ήταν πως ακούσαμε τους γκουρού της οικονομίας. Δεν λένε ότι η Γερμανία κερδίζει από ό,τι γίνεται στην Ελλάδα. Εγώ το λέω. Θαυμάζω την προσπάθεια των Ελλήνων, τους αγώνες που δίνουν”.

Η... ΕΚΚΛΗΣΗ

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους να εργαστούν, ώστε να μην χρειάζονται την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

«Γενικά, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την ισχυρή εστίαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον (τη βοήθεια του ΔΝΤ)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.