Σημαντικά, παρά την κρίση που μαστίζει και τον τομέα των αρχαιολογικών ερευνών, ήταν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τη χρονιά που πέρασε, όπως τα παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, ακαδημαϊκός Βασίλειος Πετράκος.

Μεταξύ άλλων στον Αγιο Βασίλειο Λακωνίας η αρχαιολόγος Αδαμαντία Βασιλογάμβρου συνεχίζοντας την έρευνά της ανέσκαψε ένα ακόμη δωμάτιο στο κτήριο της μινωικής εποχής που έχει έρθει στο φως και κατά την ίδια πρόκειται για δύο στοές με μία κεντρική αυλή ανάμεσά τους. Μαζί εξάλλου αποκαλύφθηκε και θραύσμα πινακίδας Γραμμικής Β -το έκτο κατά σειρά- το οποίο φέρει επάνω του το σύμβολο του διπλού πελέκεως.

Χάλκινο μινωικό ειδώλιο, κύπελλα διαφόρων τύπων, κυρίως κωνικά, ένα χάλκινο κύπελλο που βρέθηκε σε θραύσματα, κύλικες με αστραγάλους και κέρατο αιγοειδούς είναι μερικά μόνον από τα ευρήματα της αρχαιολόγου Εφης Σαπουνά - Σακελλαράκη στη Ζώμινθο του Ψηλορείτη.

Ημερίδα για την αρχαιολογική έρευνα

Ημερίδα με τίτλο «Αρχαιολογική έρευνα και εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μέθοδοι, Δεδομένα, Εκτιμήσεις, Προοπτικές», θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο ΞΕΝΙΑ στο Ρέθυμνο. Την εκδήλωση οργανώνουν η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής και ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όσους και όσες ενδιαφέρονται για το αρχαιολογικό έργο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.