Οι...λεπτομέρειες απομένουν για να κλείσει και τυπικά η συμφωνία του ΟΦΗ με τον Παύλο Δερμιτζάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Το τελευταίο βήμα έγινε χθες με την επαφή που είχαν ο 43χρονος προπονητής με τον πρόεδρο της κρητικής ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη με τις δυο πλευρές να έχουν πολλά σημεία επαφής και να βρίσκονται μια...ανάσα από την τελική συμφωνία η οποία αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο.

Από την Κρητική ΠΑΕ έβγαινε χθες η πληροφόρηση ότι στην ομάδα έχουν προταθεί κι άλλοι προπονητές μεταξύ των οποίων και οι Νίκος Παπαδόπουλος, Τάκης Γκώνιας και ένας Ισραηλινός αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά κοινό μυστικό είναι ότι βασική προτεραιότητα όπως άλλωστε έχουμε ήδη γράψει αποτελεί ο Παύλος Δερμιτζάκης και μόνο αν «ναυαγήσει» αυτή η περίπτωση ο ΟΦΗ θα κοιτάξει προς άλλες κατευθύνσεις. Από την χθεσινή συζήτηση πάντως φάνηκε ότι ΟΦΗ και Δερμιτζάκης είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της οποίας απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που δεν αναμένεται να αποτελέσουν εμπόδιο για να δώσουν τα χέρια, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι αύριο.
Στην (τηλεφωνική) συζήτηση που είχαν Πουλινάκης και Δερμιτζάκης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα από το μπάτζετ και τις μεταγραφές μέχρι και τους στόχους της διοίκησης και της ομάδας και φαίνεται να συγκλίνουν στα περισσότερα σημεία. Ο Καβαλιώτης τεχνικός έδειξε να γνωρίζει αρκετά πράγματα για τον ΟΦΗ ενώ στην κουβέντα έπεσε και το θέμα του επιτελείου που θα έχει μαζί του ερχόμενος στο Ηράκλειο. Σε περίπτωση που θα κλείσει η συμφωνία μαζί του θα είναι και ο συνεργάτης του όλα αυτά τα χρόνια Γιάννης Ταουσιάνης με τον οποίο δούλεψε τόσο στον Αστέρα Τρίπολης όσο και στον Πανθρακικό. Στο τιμ του Δερμιτζάκη στον Πανθρακικό ήταν ακόμα ο γυμναστής Τασος Σιδερίδης και ο γυμναστής τερματοφυλάκων Νίκος Μιχόπουλος που πιθανότατα θα έρθουν και αυτοί μαζί του στο Ηράκλειο.

«Τιμή για μένα...»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης βρίσκεται στην Καβάλα όπου μένει μόνιμα η οικογένεια του και σήμερα ή αύριο αναμένεται να κατέβει προς Αθήνα ή Κρήτη για τις τελικές συζητήσεις με τον ΟΦΗ. Ο Μακεδόνας προπονητής βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Ηράκλειο όπως δήλωσε χθες στην «Π» και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά «Είναι τιμή για μένα το ενδιαφέρον από τον ΟΦΗ που είναι μια μεγάλη ομάδα. Με τιμά επίσης το γεγονός ότι ήμουν σε πρώτη προτεραιότητα από τους ανθρώπους της ομάδας. Δεν μπορεί παρά να νιώθεις σεβασμό για αυτή την ομάδα που έχει δώσει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και έχουμε αρκετά κοινά σημεία. Μένουν όμως ακόμα κάποια πράγματα για τα οποία πρέπει να συμφωνήσουμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Φεύγει ο Κουνενάκης;

Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία και για το τεχνικό επιτελείο του Δερμιτζάκη το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρήσουν τόσο ο Νίκος Κουνενάκης όσο και ο Σάκης Παγωμένος. Πάντως οριστικές αποφάσεις για το θέμα αυτό θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες.