Πιο δύσκολα τελικά απ’ ό,τι αναμενόταν εξασφάλισε ο Εργοτέλης την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων καθώς χρειάστηκε την παράταση για να κερδίσει στο Μετς και τον Διαγόρα με 79-74. Οι πρωταθλητές Κρήτης θα περνούσαν ακόμα και με ήττα μέχρι 5 πόντους ωστόσο ήθελαν τη νίκη για να πετύχουν το 3Χ3. Οι πεισματάρηδες Ροδίτες έκαναν ντέρμπι το ματς στα τελευταία λεπτά, με τον Χ. Σκάνδαλο να στέλνει στην παράταση το ματς, ευστοχώντας σε δυο βολές. Ο πλέι μέικερ του Εργοτέλη που έκανε ...όργια χθες στο παρκέ (42 π.), οδήγησε την ομάδα του και στο έξτρα πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να μην κινδυνεύσει.
Τα 10λεπτα: 12-20, 27-36, 51-53, 67-67 (κ.α.),74-79.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κανδυλάκης, Φιλιππάκης, Ομηρόλης, Σκάνδαλος Χ. 42 (5), Θοδωρομανωλάκης, Χριστοδούλου 4, Μυλωνάς 10 (2), Μπουντούρογλου, Χιωτάκης, Κρουσταλλάκης 9.
Το 3Χ3 έκαναν και οι νεανίδες του Αρκαδίου που κέρδισαν τον Βούρειο με 56-28 και προκρίθηκαν επίσης άνετα στα τελικά.

Ρέθυμνο
Με αντίπαλο το Περιστέρι ολοκληρώνει σήμερα (4 μ.μ.) το Ρέθυμνο τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Α1. Μάλιστα η διοίκηση αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες για όλους τους θεατές… Διαιτητές θα είναι Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Δεσλής.
Τα υπόλοιπα σημερινά ματς για την 25η αγωνιστική: Άρης-Καβάλα, ΠAO-Κολοσσός, Ηλυσιακός- Δράμα, Πανελευσινιακός-Ίκαρος, Πανιώνιος-Ολυμπιακός.

Η Ευρωλίγκα δεν άφησε ατιμώρητα τα όσα συνέβησαν στη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα και τιμώρησε την ελληνική ομάδα με 4 αγωνιστικές χωρίς θεατές, συν 100.000 ευρώ πρόστιμο. Ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα της έφεσης.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι παρουσιάστηκε επίσημα χθες από την ΕΟΚ ως ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ανδρών.

«Η θέση μου έχει μεγάλες ευθύνες. Όταν η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο, πάντα πάει να κερδίσει. Πρέπει να αρχίσουμε κάτι καινούριο, ελπίζουμε καλύτερο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιταλός.
Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 83-76 του Ηρακλή στο μπαράζ των Τρικάλων και ανέβηκε στην Α2.