Επιμέλεια Άννα Κωνσταντουλάκη
“Όχι σκύλο στο διαμέρισμα” είχε πει αρχικά η Νατάσα Σακέτου μέχρι που ο σύζυγός της έφερε στο σπίτι τον Τσικίτα, που είναι αστείρευτη πηγή γέλιου, χαράς, τρυφερότητας και αγάπης.
Η Νατάσα γράφει την ιστορία της:
“Η μικρή μας σκυλίτσα έφτασε στο σπίτι πριν από τρία χρόνια όταν το μέγεθός της ήταν μισό πλακάκι! Η πρώτη αντίδραση όταν την έφερε ο Νίκος ήταν: Ωχ! Σκυλί στο διαμέρισμα; Δεν είπαμε όχι; Ύστερα ήρθε η καλή μας φίλη και νονά Κάλλια και τη βάφτισε CHICA (Τσίκα = μικρή, μικρούλα), καθώς έχουμε όλοι μια αγάπη για την Ισπανία.
Η Τσικίτα μας είναι ένα αξιαγάπητο, τρυφερό, χαρωπό, ζωηρούλι, έξυπνο, όμορφο, καλόβολο, υπάκουο πλάσμα (σχόλια χαζοσκυλογονιών!) που της αρέσουν πολύ:
Αρχικά η κηπουρική (σκάψιμο στις γλάστρες, κλάδεμα λουλουδιών κ.λπ.) την οποία ευτυχώς βαρέθηκε πλέον!
Τα μεζεδάκια (κυρίως αυτά που τρώμε εμείς!).
Τα παιχνίδια: τρέξιμο, κυνηγητό, ποδόσφαιρο (είναι καταπληκτική στο κοντρολάρισμα της μπάλας), ξεμάλλιασμα και μάδημα μαλλιαρών παιχνιδιών.
Η παρέα (τρελό πήδημα στον αέρα μόλις εμφανισθεί στην πόρτα φίλος).
Οι γνωριμίες με άλλα σκυλάκια, αν και έχουμε τους όρους μας. Είμαστε επιλεκτικές τι να κάνουμε;
Η εκπαιδευτική τηλεόραση και ιδιαιτέρως τo animal planet. Παρακολουθεί με προσήλωση όλα τα τετράποδα κυρίως σκυλάκια, γάτες, λιοντάρια, λύκους με τα οποία προσπαθεί ματαίως να παίξει. Οι αγκαλιές, τα φιλάκια και τα χάδια! Η Τσικίτα μας είναι αστείρευτη πηγή γέλιου, χαράς, τρυφερότητας και αγάπης και…
Υπάρχει κανείς που ακόμα δεν κατάλαβε ότι η ζωή μας δεν θα ήταν το ίδιο όμορφη χωρίς αυτήν”;